Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Dödsfall: Per-Ingvar Magnusson

Per-Ingvar Magnusson, Sjöbo, har avlidit i en ålder av 79 år.

Han var en av de drivande bakom folkomröstningen om flyktingmottagande i Sjöbo på 1980-talet och representerade Sjöbopartiet i kommunfullmäktige fram till sin död. Från början var han dock centerpartist i många år, men uteslöts tillsammans med Börje Ohlsson och Sven-Olle Olsson efter den uppmärksammade folkomröstningen i kommunen 1988. De tre tillhörde nej-sidan och anklagades för samröre med extremhögern. Trion bildade Sjöbopartiet, som fick stort inflytande i Sjöbopolitiken på 1990-talet och nådde 32 procent i valet 1994. Per-Ingvar Magnusson var även ordförande i Skånes väl, det regionala samarbete som Sjöbopartiet bildade tillsammans med Skånepartiet och andra lokala missnöjespartier.

Annons:
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Familj
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post