Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Lars Ardelius är död

Familj
Toppdelad

Författaren Lars Ardelius är död. Ardelius var under första delen av sitt yrkesliv psykolog och debuterade 1958 med formexperimentet Dagligt allehanda.

Lars Ardelius är död
BILD: Claus Gertsen /SCANPIX

Under 1960–talet arbetade han med experimentell prosa i romaner som Rök och novellsamlingen Spritt språngande. Under 70– och 80–talen vände sig Lars Ardelius mot en mer realistisk och samhällskritisk prosa och under sin karriär skrev han flera verk med självbiografisk prägel.

Han belönades 1973 med Stora romanpriset för Kronprinsarna och fick 1979 Aniarapriset för den historiska romanen Tid och otid.

Annons:

Lars Ardelius har även skrivit pjäser för radio och tv. Tillsammans med författaren PC Jersild publicerade han 1990 "Slutet", en tankebok om döden. Lars Ardelius hade under en längre tid problem med hjärtat och tillståndet blev akut på måndagen. Han blev 85 år gammal.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Familj
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post