Du nominerar, sen tar Kenny och hans kompisar över.

Principen för HDgalan är enkel. Du, och alla andra nordvästskåningar, nominerar idrottare och lag. Utifrån era nomineringar utser juryn sedan de slutliga vinnarna. I en av kategorierna, Årets prestation, är det dock lite annorlunda. Här plockar juryn fram åtta nominerade och därefter är det folket som röstar fram vinnaren. Vi på HD är stolta över att ha en så namnkunnig jury. Tillsammans kan de förmodligen fylla fem skottkärror med medaljer, pokaler, troféer och diplom. Här får du en snabb koll på vem som är vem.Daniel Rooth, Ängelholm

Har jobbat på tidningen sedan 1997 och med sport sedan 1999. Jobbar idag som sportchef på sportredaktionen och fungerar även som hockeykrönikör på vintrarna. Juryns ordförande.

Benni Ljungbeck, Ängelholm

Före detta brottare med ett OS-brons, tre EM-silver, ett EM-brons, tio SM-guld och sju NM-guld på meritlistan. Ledde två av sina brottare till OS-brons i London och valde därefter att lämna jobbet som förbundskapten för herrarnas brottningslandslag.

Susanne Brokop, Lund

Har gjort ett flertal sommar-OS som sjukgymnast i simlandslaget och i SOK:s medicinska team. Ordförande i Helsingborgs Simsällskap sedan 1998.

Andreas Jakobsson, Svalöv

Gjorde 36 A-landskamper i fotboll och deltog i VM 2002 och EM 2004. Blev svensk mästare med HIF 1999 och var proffs i Danmark, Tyskland och England.

Torbjörn Dencker, Lerberget

Mångårig sportreporter som numera är bl a programledare i 24HD när han inte driver sitt eget mediabolag och sajten www.alltidfullsatt.se

Edo Stajerer, Helsingborg

Började med karate 1973 och grundade Ippon Karateklubb i Helsingborg 1981. Är ordförande i Japan Karate Association Sweden och har själv svart bälte, sjätte dan.

Elisabet Lundholm, Ängelholm

Tidigare förbundskapten för dressyrlandslaget, ett uppdrag hon lämnade efter OS 2008. Är numera dressyrtränare för fälttävlanslandslaget.

Karin Olsson, Helsingborg

Friidrottstalang som tvingades sluta på grund av skador. Satsade i stället på bob och tog sig till OS 2002. Jobbar i dag med personlig träning och friskvård.

Therese Petersson, Helsingborg

Luleåtjej som efter avslutade studier flyttade till Helsingborg 2006. Före detta fotbollsspelare och anfallare som var med och tog Stattena till damallsvenskan 2008.

Lotta Falkenbäck, Helsingborg

Deltog i OS 1988 och i flera EM och VM och tog dessutom tre SM- och tre NM-guld som konståkare. Är i dag konståkningstränare och expertkommentator i SVT.

Kenny Jönsson, Ängelholm

Rögleikonen som är en av Sveriges bästa hockeybackar genom tiderna är i dag assisterande tränare i moderklubbens elitserielag. På meritlistan finns två OS-guld, ett VM-guld, 136 landskamper och elva NHL-säsonger.

Walle Danewid, Lerberget

Gymnastikdirektör som blev svensk golfs mest framgångsrike förbundskapten efter VM-guld 2008 och fem EM-guld 2007-2010. Efter två år i Hollands landslag driver han nu egen coachverksamhet och Golf Academy i Spanien.

Marjan Svab, Helsingborg

HD-sportens krönikör har fotboll som huvudämne. Har jobbat på tidningen sedan 1998 och bortsett från första halvåret har han varit sportredaktionen trogen sedan dess.

Lasse Mauritzson, Ängelholm

Skrev sin första artikel 1978 och har jobbat som sportjournalist i över 25 år. Har varit sportchef på HD/NST de senaste 15 åren, men valde nyligen att lämna uppdraget för att jobba på tidningens Ängelholmsredaktion.