Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Håkan Juholt vill inte välja bort

Kulturenkäten
Toppdelad
Håkan Juholt (s), Kalmar
Håkan Juholt vill inte välja bort

Tack för möjligheten att vara med i din enkät och tack för dina vänligt formulerade påminnelser. Redan vid ditt första mejl försökte jag ta mig an uppgiften, men kände att jag behövde betänketid. Utan att verka för pretentiös gav dina frågor mig chansen att också resa i mitt eget liv. Genom tonår och ungdom, förälskelser och svek. Bröllop, barn och skilsmässa. Gemenskap och ensamhet. Glädje, sorg och farväl. Allt ackompanjerat av konst, musik och teater.

Hur ska jag kunna väga dans vid mitt bröllop mot psalmer vid min farmors begravning?

Annons:

"Guernica" mot Gösta Adrian Nilsson, Dalis vansinne och genialitet mot Monets frid och genialitet. Stig Lindbergs rena design, som jag så njuter av mot skönheten i Bruno Mathsons möbler och den som inte varit på designhotellet i Värnamo måste ta genvägen dit.

Hur ska jag väga läsupplevelser med Robinson Crouse och stora äventyr i hängmattan vid sommarstugan hos farmor och farfar mot resor i våld, förtvivlan och vrede i sotsvarta böcker jag njuter i medelåldern.

Hur ska jag kunna mäta Bruce Springsteen och kyssar av en ung flicka, till tonerna av "Dancing in the dark", mot "Den inbillade sjuke" på Dramaten?

Filmen blev i det sammanhanget enklast, då jag med trogen regelbundenhet återvänder till och återupptäcker "Fanny och Alexander".

Men dina övriga önskningar blev helt omöjliga att uppfylla. Jag kan inte annat än be om ursäkt. Men att välja ett stämningsläge, en upplevelse, ett tillfälle, en känsla för alla de andra det blev för mig en fullkomligt omöjlig uppgift.

Jag förmår inte att välja bort, så mycket att jag tvingas reducera mitt liv till endast ett alternativ.

Jag avstår inte från att svara på grund av nonchalans eller av brist på tid utan helt enkelt för att jag inte klarade den uppgift du gav mig.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Kultur
Relaterat
Håkan Juholt & kulturen

Håkan Juholt & kulturen

Politikernas bästa kulturupplevelser

Politikernas bästa kulturupplevelser

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post