Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Allas allsvenska

Den svenska herrfotbollskulturen är lika lynnig som aprilvädret.

I Stockholm hamnade supportergrupperna i bråk när säsongens första match gick av stapeln i måndags. Och Dagens Nyheter skriver att en kvinna anmält att hon våldtagits av en okänd man på en toalett på Söderstadion under pågående match mellan Hammarby och Halmstad.

Annons:

Samtidigt, i en annan del av staden, firar damfotbollen pr-triumfer.

Jag sitter på Tyresövallens läktare tillsammans med nästan 3 000 personer och ser Tyresös damer, med bollgeniet Marta i spetsen, krossa min födelsestad Örebro med 7-0.

Små och stora barn i publiken, men också ärrade manliga supporters med gulröda halsdukar svepta runt halsen. Varmkorv, humor och ramsor utan hat. ”Andra sidan är ni klara?” ”Jajamensan fattas bara!”

På planen skönspel, på läktaren en kultur att värna och vårda.

Dessutom: Småskaligheten och vänligheten och fotboll som mysigt familjenöje är konkurrensfördelar som bör tas tillvara i marknadsföringen av damfotbollen.

Nästa hemmamatch går av stapeln den 24 april och då spelar Tyresö mot starka Malmö. Jag har redan köpt biljett.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Kultur
  • Åsa Sandell
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post