Blommor från Gaza, inshallah …

Dela denna artikel

13 februari, 2009 klockan 09:50

Till Alla hjärtans dag på söndag kommer holländarna att kunna köpa blommor från Gaza. Odlare i Rafah i Gazaremsan har fått tillstånd att exportera 25 000 blommor av Israel.

Att småförföretagare i Gaza behöver tillstånd från Israel för att exportera blommor, säger något om läget.

Fredsbyggande blommor? Nja.

Men från Kairo rapporterar Al-Jazira att en talesman från Hamas sagt att man förhandlat fram en 18 månader lång vapenvila med Israel, via egyptiska mellanhänder. Avtalet skulle också innebära ett slut på våldet i Gaza och ett öppnande av de stängda gränsövergångarna. Det kan komma att offentligöras inom två, tre dagar.

Al-Jazira citerar citerar Moussa Abu Marzouq, Hamas vice politiske ledare.

Hans uttalande avslutas förstås med ett Inshallah, om Allah vill.

Blommor från Gaza till Holland och vapenvileavtal till Alla hjärtans dag? Inshallah …


Sören Sommelius

Kategorier och taggar

Gaza Krig och fred Kultur
 • Pingback: Fler artiklar om antisemiten Jinge « FRED I MELLANÖSTERN()

 • Bea

  Vilken fin rad av högerkrafter ”fred i mellanöstern” har radat upp. Som vanligt slår dessa krafter nästan knut på sig själva i sina försök att flytta fokus från en kriminell attack mot Gaza, med hjälp av minst sagt luriga ”glidningar” om antisemitism.

  /Bea

 • Bea

  Vilken fin rad av högerkrafter ”fred i mellanöstern” har radat upp. Som vanligt slår dessa krafter nästan knut på sig själva i sina försök att flytta fokus från en kriminell attack mot Gaza, med hjälp av minst sagt luriga ”glidningar” om antisemitism.

  /Bea

 • Pingback: Mänskliga rättigheter för farliga vapen för palestinierna : Motbilder()

 • Pingback: Den blinde leder den döve - Ohly o Jinge « Mina tankar()

 • Bea

  Blommor och mediciner till Gaza Inshallah…

  MP George Galloway har samlat ihop en convoy med en brandbil, ambulanser, lastbilar och vanliga bilar som kommer att köra genom Europa och Nordafrika, för att sedan via Egypten ta sig in till Rafah.

  http://vivapalestina.org/home.htm

  För mig har alla hjärtans dag alltid varit den största konsumtionsfälla som finns, då också alla som känner sig ensamma erinras om sitt tillstånd. Nu är jag beredd att ompröva min syn på 14/2, då MR Galloway visar vad denna dag egentligen borde ge för signaler.

  Konvojen kommer inte på långa vägar att täcka det enorma behov som finns, men budskapet den sänder kommer att värma många, många hjärtan runt om i världen. Som Michael Hart sjöng om Gaza: We will not go down!

  /Bea

 • Bea

  Blommor och mediciner till Gaza Inshallah…

  MP George Galloway har samlat ihop en convoy med en brandbil, ambulanser, lastbilar och vanliga bilar som kommer att köra genom Europa och Nordafrika, för att sedan via Egypten ta sig in till Rafah.

  http://vivapalestina.org/home.htm

  För mig har alla hjärtans dag alltid varit den största konsumtionsfälla som finns, då också alla som känner sig ensamma erinras om sitt tillstånd. Nu är jag beredd att ompröva min syn på 14/2, då MR Galloway visar vad denna dag egentligen borde ge för signaler.

  Konvojen kommer inte på långa vägar att täcka det enorma behov som finns, men budskapet den sänder kommer att värma många, många hjärtan runt om i världen. Som Michael Hart sjöng om Gaza: We will not go down!

  /Bea