Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Kirikou och vilddjuren

Kirikou och vilddjuren

En fristående uppföljning till ”Kirikou och den elaka häxan” (1998). Här berättar farfadern om olika episoder då lille Kirikou räddar sin by undan den onda häxan och hennes ”fetischer”, ett slags robotar med rödlysande ögon och minimal intelligens. Mixen av afrikanskt triballiv och science fiction kan verka förbryllande, men barnen köper sagan.

Animationen är enklast möjliga, men teckningarna är snygga och tittandet känns mer som att snabbläsa en bilderbok och historierna om ont och gott fängslar de minsta. Jag hade dock gärna sett att Youssou N’Dours soundtrack fått vara intakt i stället för den

rytmiskt stolpiga version som här görs av en svensk barnkör. Och snälla, måste verkligen familjen Wahlgren alltid göra alla svenska röster?

Annons:
Kirikou och vilddjuren, betyg: 4

Tecknat, 2005.

Från bio.

Regi: Michel Ocelot.

Svenska röster: Benjamin Wahlgren, Ewa Fröling, Hans Wahlgren.

Bonus: Ingen.

(Scanbox)

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Film
  • Kultur
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post