Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Granne överklagar Kenny Jönssons bygglov

ÄNGELHOLM
Toppdelad
I våras köpte hockeystjärnan och ängelholmaren Kenny Jönsson en äldre fastighet på Östergatan. Om- och tillbyggnadsarbetena påbörjades i veckan. Men grannen Jan Lundberg är missnöjd med hur ishockeyproffset valt att rusta upp sitt hus.
Granne överklagar Kenny Jönssons bygglov
Kenny Jönsson köpte huset på Östergatan i början av året. Nu ska fastigheten byggas om- och till, men en granne har överklagat bygglovet.BILD: Barbro Hallin
...

I går överklagade Jan Lundberg den kända idrottsprofilens bygglov till länsstyrelsen.

— En tillbyggnad i två våningar leder till att huset får konstiga proportioner. Jag kan heller inte acceptera att en mur som gränsar mot min tomt byggs på så att den blir 60 centimeter högre. Även takhöjden på garaget ökar med 60 centimeter, berättar Jan Lundberg, som menar att hans boendemiljö försämras.

Jan Lundberg framhåller att han är positiv till att det nedslitna huset rustas upp. Men samtidigt tycker han att om- och tillbyggnaden ska följa byggtraditionen i området. De som byggt till tidigare har uppfört låga byggnader.

— Det här är en unik fastighet, som förtjänar ett bättre öde. Exteriören på den kanske finaste enfamiljsfastigheten i Ängelholm förstörs, hävdar han.

Annons:

Lundberg anser också att han blivit felaktigt behandlad.

Det är vanligt att kringboende får säga sitt när grannar ska bygga om- och till. Men Jan Lundberg fick själv kontakta stadsarkitektkontoret och be om blanketten som är avsedd för grannyttranden.

— Sedan blev jag kontaktad av stadsarkitekten, Elisabet Weber. Hon tyckte att vi skulle träffas alla tre och försöka komma överens. Kenny Jönsson, Elisabet Weber och jag hade ett möte i stadshuset. Jag fick uppfattningen att de lyssnade på mina synpunkter och trodde därefter att nya ritningar skulle sändas över till mig, men det kom inga. Istället beviljade stadsarkitekten bygglov för Jönssons om- och tillbyggnad. Det tycker jag är väldigt märkligt. Vid mötet i stadshuset förklarade Elisabet Weber att hon skulle överlämna bygglovsansökan till byggnadsnämnden, om Kenny Jönsson och jag inte kom överens.

Kenny Jönsson berättar att han och Jan Lundberg pratat om vilka förändringar som ska göras i det gamla huset.

— Vi har bland annat diskuterat garagets takhöjd. Jag anser att det är nödvändigt att höja taket på garaget eftersom golvet också ska höjas. Även marken framför garaget ska fyllas ut. Det gamla garaget är vattenskadat och höjningen syftar till att förhindra framtida vattenskador, säger Jönsson.

Fastigheten byggs till med en våning, som placeras över verandan.

En märklig tillbyggnad, tycker Lundberg.

Kenny Jönsson tror dock inte att skillnaden blir så stor.

— Det som märks är att ett fönster kommer upp på baksidan. Jag bygger våningen för att familjen ska få plats. Jag har redan en son, men förhoppningsvis får jag och min fru flera barn i framtiden. Barnen måste ha någonstans att bo.

Kenny Jönsson tänker bosätta sig permanent i huset när ishockeykarriären är över.

Tidningen sökte stadsarkitekt Elisabet Weber för en kommentar under gårdagen, men hon var inte anträffbar.

Byggnadsnämndens ordförande, Carl-Gustav Gudmundsson, säger att Kenny Jönssons bygglov inte har behandlats av byggnadsnämnden.

— Förklaringen är att ledamöterna i byggnadsnämnden tidigare slagit fast att nämndens presidium kan ta enklare beslut. Nämndens ledning har diskuterat Jönssons bygglov. Diskussionen slutade med att stadsarkitekten fick i uppdrag att fatta beslut om bygglovet.

Carl-Gustav Gudmundsson anser att husets exteriör inte kommer att ändras nämnvärt.

— Tillbyggnaden görs på baksidan och kommer inte att synas från gatan, säger han.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Ängelholm
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post