Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Smaker från världens alla hörn på torget

ÄNGELHOLM
Toppdelad
Mat lockar. När den internationella matmarknaden kom till Stortorget på onsdagen var det snabbt fullt av sugna besökare som åt och provsmakade.
Paellakocken Djibr Il från Alicante...
Krister och Astrid Johansson från...
Provsmakning är populärt. Men för...
Tyska bröd i långa banor.
Jette Janot från Danmark köpte spanska...
Hortensior och andra växter hade...
Franska macarons är på modet.
71 olika sorters engelsk fudge har...

Lökångorna från den spanska paellan i jättefat letade sig ut i gångarna. Och få kunde motstå att i alla fall stanna upp och titta på bergen av frestande engelsk fudge i alla de färger och smaker.

– 71 sorter, handgjorda i Manchester, förklarade den engelske försäljaren.

Annons:

Den ambulerande matmarknaden som under fyra dagar, till och med lördag, slagit sig ner på Stortorget i Ängelholm lockar med varor från 15 olika länder och kulturer.

Vid lunchtid första dagen var många hungriga och bakom disken med hamburgare från Australien var det full aktivitet. Men här är det inte de bara traditionella nötburgare som går åt.

– Känguru och krokodilkött är mest populära. Svenskar tycker om att prova nytt, förklarar försäljaren Nigel Donnelly vars favorit är krokodil, den smakar enligt honom som ett mellanting mellan fisk och kyckling.

Peter Söderberg från Jönköping är på besök i Ängelholm och provade på krokodilburgaren för första gången. Och han instämde - även om han tyckte det smakade ungefär som nöt.

Lotta Gustafsson från Ekeby däremot lockades visserligen av känguruburgare, men hon avstod ändå.

– Det är ju inte varje dag man får möjlighet att prova det, men jag mesade. Jag vågade inte, säger hon.

Halva nöjet med att gå runt på matmarknad är provsmakningen. Av ostar, korvar, kakor och oliver. Fast den kryddade engelska cheddarosten blev i mesta laget för Birgitta Andersson.

– Det var det starkaste jag har varit med om. Jag började i fel ordning, med den starkaste, säger hon och avstod från köp den här gången.

Marknaden, som är i Ängelholm för andra året, lockar en hel del besökare utifrån, som Jette Janot från Danmark.

– Jag är i Höganäs på semester med min mor och far och så gjorde vi en utflykt hit. Nu har jag köpt spanska pölser, berättar hon.

På torget var det rena folkfesten mellan stånden.

– Vi skulle bara på banken och visste inte om det här men det var ju riktigt trevligt, tyckte Krister och Astrid Johansson från Munka Ljungby som passade på att ordna lunchen i den grekiska tavernan.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Ängelholm
  • Anette Rantala
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post