Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Iris Kronbeck ställer ut på Kronohäktet

För första gången på många år har...

Det har runnit mycket vatten under broarna sedan Iris Kronbeck visade upp sin konst i en separatutställning på hemmaplan. Men nu är det dags. På lördag klockan 11 är det vernissage för en utställning pågår till och med den 23 september. Plats är Gamla Kronohäktet vid Tingstorget.

– Ska sanningen fram så minns jag inte när jag senast hade en separatutställning i Ängelholm. Jag jobbar i kollektiv och då blir det så att man ställer ut tillsammans med andra, säger Iris Kronbeck, som i många år tillhört Konstnärernas Kollektivverkstad (KKV).

Annons:

Iris Kronbeck har med åren blivit en respekterad och uppskattad konstnär. Inte minst för sin färggrafik, där ljus och färger spelar fritt.

Sedan mitten av 1980-talet har hon deltagit i samlingsutställningar på en rad orter i södra Sverige. Hennes bilder har även visats utomlands, i Danmark, Polen och Lettland.

Separatutställningar har hon haft i närområdet ända sedan debuten 1980, bland annat i Helsingborg, Höganäs, Laholm, Lund och Kristianstad, men även i Halmstad, Simrishamn och Växjö.

Nu är turen kommen till hemorten.

Hon visar ett 40-tal verk, främst grafik och collage. Motiven är för det mesta hämtade från naturen.

– Natur och miljö intresserar mig, säger hon.

Collagen har ofta en etsning i botten.

– Det blir en lek med bilder. Man vet aldrig var man hamnar. Det är en spännande teknik, berättar hon.

Utställningen visas lördagar och söndagar mellan klockan 11 och 14.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Ängelholm
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post