Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Fortsätter kämpa för Pyttebroområdet

Jesper Gustafsson och Karin Stenholm...
Föreningen Rädda Pyttebroområdet, med...

Nätverket Rädda Pyttebroområdet tar nya tag i kampen för att bevara grönområdet kring Pyttebron. Nu startar de en förening med målsättning att få politikerna att respektera resultatet i folkomröstningen förra året.

– Det senaste året har vi träffat många som är både besvikna och uppgivna över politikernas agerande. Vår förhoppning är att få med oss dessa personer i föreningen, säger Jesper Gustafsson, ledamot i styrelsen.

Annons:

Ordförande Karin Stenholm vill gärna förskjuta debatten från själva Pyttebron.

– Det viktiga för oss är frågan om att bevara det centrumnära grönområdet, säger hon.

Föreningen Rädda Pyttebroområdet startar nu en kampanj för att värva medlemmar i kommunen. Under gårdagen öppnades en ny hemsida.

– Vår målsättning är att nå ut till alla som känner sig besvikna. Vi vill visa på grönområdets möjligheter och kommer att bevaka den process som nu pågår.

Har ni en realistisk chans att stoppa Pytteleden?

– Det vet vi inte. Men vi kommer inte att ge upp, målet är att göra det här till en valfråga under 2014.

Samtidigt som den nybildade föreningen nu har fullt fokus på Pyttebroområdet presenterar de sig med undertexten "Värna Ängelholms oaser".

– Målsättningen är att föreningen ska arbeta för att bevara även andra tätortsnära grönområden, i hela kommunen, säger Karin Stenholm.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Ängelholm
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post