Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

En mässa med utbildning

ÄNGELHOLM
Toppdelad
Under två dagar pågår en utbildningsmässa i Torgrummet på Stadsbiblioteket där de som är på jakt efter yrkes- eller lärlingsutbildning för vuxna kan få tips.
En mässa med utbildning
Kanske en lärlingsutbildning för butikssäljare kan vara något? Cynthia Moralis tar en närmare titt tillsammans med studievägledare Bodil Hellberg under utbildningsmässan i Stadsbiblioteket.BILD: Mats Roslund HD/NST
...

Cynthia Moralis tar en närmare titt på informationen om lärlingsutbildningen för butikssäljare hon just fått i sin hand. Hon var en av flera som på onsdagen besökte utbildningsmässan på Stadsbiblioteket i Ängelholm. Bakom mässan står de tio kommunerna i Skåne Nordväst, där Ängelholms kommun ingår.

– Jag kan tänka mig att jobba inom handel och i någon butik. Helst vill jag jobba i en klädaffär. Det låter jättebra att komma ut i praktik och få erfarenhet, säger Cynthia Moralis.

Annons:

I Ängelholm finns en lärlingsutbildning till just butikssäljare.

– Vi har haft många här i dag från flera kommuner. Det är en utbildningsmässa för Yrkesvux och lärlingsutbildning för vuxna. Det är ett samarrangemang med Arbetsförmedlingen, säger Bodil Hellberg, studievägledare i Ängelholm.

Som vuxenlärling får man minst 70 procent av utbildningen förlagd på arbetsplatsen.

– Kommer man ut i praktik så får man kanske in en fot, säger Bodil Hellberg.

Ansökningstiden till vårterminen för flera av utbildningarna går ut snart medan andra ska sökas i januari nästa år. Mässan pågår även under torsdagen mellan klockan 12 och 14.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Ängelholm
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post