Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Paret Andelén valde ”Sveriges riviera”

Paret Andelén valde ”Sveriges riviera”
Lisa och Anneli Andelén sa ja till varandra i sina vänners trädgård den 6 juni 2008. Paret var ensamma om att ingå partnerskap i Båstads kommun 2008.BILD: Privat
...

Den 6 juni förra året var det strålande sol i Båstad. Två av alla dem som njöt av vädret var Lisa och Anneli Andelén från Falkenberg. Det var då paret valde att byta ringar och ingå partnerskap i sina vänners trädgård.

– Det blev Båstad eftersom det är ”Sveriges riviera” och eftersom några av våra bästa kompisar bor där. Vi hade vanliga vita kläder på oss. Själva ceremonin tog nog tio minuter och efter det drack vi champagne och åt jordgubbar. Sen hade vi fest med våra vänner och övernattade på Hotel Skansen, berättar Lisa Andelén.

Annons:

Det var kommunalrådet Anette Åkesson (m) som höll i ceremonin.

– Anneli hade läst lite om henne på nätet och tyckte att hon verkade bra.

Paret är jättenöjt med ceremonin och festen som följde därpå. Egentligen hade de planerat att byta ringar vid Hovs Hallar, men eftersom vädret var så bra ville de inte riskera att stå och avge löften bland en massa turister.

– Det hade känts lite konstigt, säger Lisa Andelén och skrattar.

Paret valde att ingå partnerskap på självaste nationaldagen.

– Man är alltid ledig den dagen och så kunde vi fira dubbelt upp.

Glasäpplet, gåvan från Båstads kommun, hittade snart sin plats hemma i Falkenberg.

– Det står i vår hylla som ett fint minne från vår speciella dag, säger Lisa Andelén.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Båstad
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post