Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Tuffa utmaningar och hårda träningspass för motionärer

Förslöv
Toppdelad
Killar och tjejer från 25 till 50 år gav järnet med terränglöpningar, vandringar och styrkeprov under helgen på ett Bootcamp på Hallandsåsen. Nu planeras det för fler utmaningar.
Kitt Iversen manar på deltagarna...
Joakim Brant och Henrik Larsson tar...
Med bestämda steg gör sig deltagarna...

Efter en stärkande frukost på söndagsmorgonen i Hålehallsstugan utanför Förslöv kallade ledarna Kitt Iversen, Lars Pettersson och Gustav Blücher i Friskis och Svettis i Ängelholm de tolv deltagarna till dagens första övning.

Ett kortare terränglopp på en bana som avslutades med en lång seg uppförsbacke.

Annons:

– Mellan varven blir det styrkeprov innan det på nytt bär ut i på åsen för nya utmaningar, sade Kitt Iversen innan hon släppte iväg löparna.

Henrik Larsson och My Gullberg, två av deltagarna med lättare träningsvärk efter lördagens tunga träningspass, såg bestämda och målmedvetna ut inför dagens utmaningar.

– Jag är tänd men vet inte vad som ska hända i dag. Alla övningar hålls hemliga men jag räknar med tuffa tag innan vi åker hem i eftermiddag, sade My Gullberg.

Henrik Larsson kommer sent att glömma lördagens hårda vandringar och terränglopp.

–  Det blev en lång dag med terränglöpning på en 14 kilometer lång runda och med vandringar på drygt en mil. Vi skulle dessutom ta oss över våta mossar med vikter där några som fastnade i midjehögt vatten behövde hjälp för att komma loss, säger han.

Varför utsätter man sig då för de här hårda övningarna?

– Det är kul att testa nya utmaningar och se vad man orkar. Sedan får man så skön vila efter träningspassen, säger Joakim Berggren.

Kitt Iversen och de övriga ledarna i Friskis och Svettis planerar redan för nya läger med nya utmaningar.

– Bootcamp är en bra modell där man träffs under några dagar i härlig natur. Det skulle vara perfekt med ett vår- och ett höstläger, säger Kitt Iversen.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Båstad
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post