Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Sjukhuset diskuteras i Båstad

Grevie
Toppdelad
Kommunens vård och omsorg fortsätter att engagera. Nu diskuteras också hur framtiden för Ängelholms sjukhus påverkar Båstadborna.

På Bjärepartiets senaste öppna möte fanns tre ämnen. Det var färdtjänst, Ängelholms sjukhus och kommunens vård och omsorg. Vård- och omsorgschefen Monica Ehnberg var på plats och berättade att statistiken har vänt och visade att organisationen jobbar i en positiv riktning.

– Jag tycker att personalen i vård och omsorg har gjort ett krafttag det senaste året som syns och känns i organisationen, säger Monica Ehnberg.

Annons:

Även chefen för Ängelholms sjukhus var inbjuden och frågan om hur framtiden för sjukhuset ser ut diskuterades. Den frågan har varit uppe hos Båstads politiker efter initiativ från Bo Wendt (BP).

– Jag tror att det vore positivt om vi skrev till regionen om sjukhuset och att vi vill ha det kvar, säger han.

Men när frågan var uppe i ekonomiutskottet röstades han ner med fyra röster mot en. Anledningen var att de andra ledamöterna har egna vägar för att nå fram till regionen.

– Vi andra partier har representanter i regionen som vi för dialog med. Så länge vi inte vet vad förslaget om sjukhuset kommer att bli kan vi inte heller göra en tydlig skrivelse. Men vi jobbar vidare genom våra partier i regionen, säger Kerstin Gustafsson (M).

Bo Wendt (BP) är inte nöjd med resultatet och menar att diskussionerna på det öppna mötet gav honom stöd.

– Jag kan inte förstå att man inte ställde sig bakom vårt förslag att tillskriva regionen i en så viktig fråga för kommuninvånarna, säger han.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Båstad
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post