Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Ortopedakuten anmäld för att armar läkt fel

En 50-årig helsingborgare anser att hon blivit felaktigt behandlad på ortopedakuten sedan hon brutit armarna.

I början på februari föll kvinnan så illa under en promenad att hon fick frakturer på båda armbågarna. På ortopedakuten konstaterades skadorna, men ingenting gjordes för att åtgärda dem, enligt patientens egen anmälan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN). I stället fick hon informationen att kontakta husläkare efter två veckor samt påbörja sjukgymnastik om smärtan och besvären kvarstod.

Så skedde och i april konstaterade husläkaren att båda armarna läkt fel och inte gick att räta ut. 50-åringen remitterades till en ortopedkirurg som bedömde att båda armarnas rörelseförmåga var nedsatt med 20 procent.

I sin anmälan till HSAN skriver kvinnan att skadorna lett till stora besvär vid vardagsbestyr som duschning, städning, skrivning, diskning och rastning av hund.

Annons:
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Helsingborg
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post