Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Kaninutställning på Sundspärlan

Kelkaniner, hoppkaniner, tjusiga utställningskaniner. I helgen blir det gott om djur på Sundspärlan. Helsingborgs kaninförening har då sitt årliga arrangemang.

På lördagen är det utställning med 240 djur och 50 utställare. Det kommer deltagare från närområdet, men även från Småland och längre norröver i landet. Det blir allt från de minsta hermelinkaninerna på drygt ett kilo, till belgisk jätte som kan väga upp till tio kilo. Först bedöms djuren och på eftermiddagen blir det prisutdelning.

Annons:

Under eftermiddagen är det också prova-på-hoppning. Då kan man ta med egen kanin eller låna en på plats.

Under helgen finns klappkaniner på plats, som besökarna kan gosa med. Det finns dessutom katter, illrar, marsvin, råttor, burfåglar och minigris.

På söndagen är det hoppning för anmälda ekipage. Klockan 12-14 är det kelkaninsbedömning. Då kan besökarna ta med sin kanin och få den bedömd — är den frisk och kry, är den bra i pälsen? Här kan man få tips och råd om skötsel och ett diplom.

Under lördagen är arrangemanget i gång mellan 10 och 17 och på söndagen mellan 9.30 och 16.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Helsingborg
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post