Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

"Vi gör allt vi kan för att komma tillrätta med problemen”

Peter Johansson, avdelningschef på Byggmästar'n i Skåne, beklagar att de nyproducerade husen i Rosmarinen fått problem med vatteninträngningar.

– Det är trist. Det sista man vill är att sådana här saker ska ske. Men nu gör vi allt vad vi kan för att komma tillrätta med problemen.

Annons:

Hur det arbetet ska gå till är emellertid inte bestämt. Enligt Peter Johansson pågår utredningen om orsakerna fortfarande.

– Det har kommit in vatten vid fönstren och därför har vi gjort om arbetena där. Men husen håller fortfarande inte tätt och i nuläget vet vi inte riktigt vad det beror på.

Av samma anledning kan han heller inte uppge något slutdatum för när problemen ska vara åtgärdade. Frågan om eventuell ersättning till de boende hänvisar han till HSB.

– Vi är inte i partsförhållande till de boende, utan det är något mellan dem och HSB.

När det gäller Skifferhusen är PEAB i full gång med reparationerna. Det berättar regionchef Bratislav Marjanovic.

– Så fort vi fick kännedom om problemen påbörjades ett arbete med att, tillsammans med de boende och HSB, återgärda felen. Om det inte är klart, så är det i alla fall inte långt kvar tills husen är täta.

Han kan inte redogöra för exakt vad som gått snett i byggnationen, och vill inte uppge vilka underleverantörer som varit inblandade.

– Det är irrelevant. Det viktiga i sammanhanget är att vi så snabbt som möjligt har tagit tag i detta. Sedan kan man naturligtvis alltid beklaga att det blev så här, säger Bratislav Marjanovic som uppger att kostnadsansvaret ligger hos PEAB.

PEAB har inte svarat på våra frågor kring eventuella ersättningar för de boende.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Helsingborg
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post