Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Många vill hjälpa hemlösa i Helsingborg

HELSINGBORG
Toppdelad

I fredagens tidning berättade vi om Nathalie Roswall som ska starta ett soppkök för hemlösa på GA-torg med premiär söndagen 12 augusti.

Responsen från helsingborgarna blev lika omedelbar som överväldigande.

Många vill hjälpa hemlösa i Helsingborg
Över 1000 personer saknar tak över huvudet. Soppköket är ett första steg i strävan att vända utvecklingen.BILD: Linda Stolpe Margenberg HD/NST

– Jag har suttit i två timmar nu och svarat på över hundra mejl. Det är så otroligt mycket mer än jag hade trott. Jättekul! berättar hon vid middagstid på fredagen.

Många vill, precis som hon hoppades på, hjälpa till och servera soppa. Ännu fler ställer upp med sådant som samtidigt ska skänkas till hemlösa: mängder av kläder, skor och hygienartiklar.

Annons:

Antalet medlemmar i Facebook-gruppen "Soppköket i Hbg" mer än fördubblades på några timmar och är uppe i över 200. På hd.se är de uppmuntrande kommentarerna många.

Nathalie Roswall ser nu goda förutsättningar för att ha soppkök varje söndag i stället för varannan, som planerat, och i fler timmar per gång.

– Återkommande i mejlen är att folk länge har lagt märke till hemlösheten och velat göra något men inte vetat hur. Nu finns det ett forum, säger hon.

För Nathalie Roswall förändras vardagen.

– Jag hade tänkt klippa gräset på kolonilotten i dag. Det kan jag glömma! Men vad då, det tar jag i morgon i stället.

Ett informationsmöte om soppköket anordnas på Stadsbiblioteket på onsdag klockan 16.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Helsingborg
Relaterat
Första soppköket för hemlösa på söndag

Första soppköket för hemlösa på söndag

"Alla i Helsingborg kan bidra"

"Alla i Helsingborg kan bidra"

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post