Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Helsingborgare krävs på halv miljon av Försäkringskassan

Helsingborg
Toppdelad
Försäkringskassan anser att en helsingborgare i 60-årsåldern har fått för mycket i sjukersättning. Nu kräver de att mannen ska betala tillbaka 500 000 kronor.

Helsingborgaren beviljades halv sjukersättning från och med våren 2007. Bland annat på grund av ett hälsotillstånd som kräver medicinering och regelbundna hälsokontroller. Och det har mannen också kvitterat ut fram till i somras då Försäkringskassan drog tillbaka ersättningen. Enligt Försäkringskassan har 60-åringen haft inkomster som motsvarar mer än heltidsarbete under perioder men ändå lyft sjukersättning.

Deras slutsats är att helsingborgaren alltså ska betala tillbaka drygt fem års ersättning. Helsingborgaren har i samtal med Försäkringskassan accepterat återbetalningskravet. Han medger att han gjort fel men säger att han inte var medveten om det.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post