Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Revansch för taggat lag i kändistät match

HELSINGBORG
Toppdelad
Det var ett gäng revanschsugna spelare i Idrott För Alla som ställde upp för avspark på Hedens IP. Fjolårets förlust efter straffar fick inte upprepas när laget mötte Brandsta Allstar Team med Glenn Borgström, Patrik Andersson och Peter Danielsson i en kändistät fotbollsmatch.
Stephanie Karlsson gjorde att...
Som domare var skådespelaren Fredrik...
Även vid sidlinjen var det...
På planen mötte kändisarna hårt...
Jonathan Karlsson jagas av Robert...
Jesper Lindblad gjorde att av de många...
Lagkaptenen Ella Malmberg pustar...
Det var ett gäng revanschsugna...

– Tänk på att de är gamla, spela på smalbenen.

I fjol spelade Tina Nordström i kändislaget när Glenn Borgkvists Allstars mötte spelarna från Ramlösa Södra. När lagen samlas vid sidlinjen står det "coach" på tröjan på tv-kockens rygg.

Annons:

– Ja, jag har bytt sida i år, till det vinnande laget, förklarar hon.

Det är femte gången lagen möts. Medan kändislaget har en seger från i fjol att försvara, har Idrott För Alla legat i hårdträning för att ta revansch efter fjolårets förlust efter straffar. Om en vecka spelar laget dessutom SM för spelare med funktionshinder och formen kunde inte ha varit bättre. Men ryktet om hårdträningen har nått kändisarna som har värvat VM-hjälten Patrik Andersson och HIF:s sportchef Jesper Jansson till sitt lag. När domaren Fredrik Dolk blåser igång matchen dröjer det inte länge innan den tidigare HIF:aren gör 1–0.

– Kom igen nu, vrålar Stephanie Karlsson.

– Glenn (Borgkvist) ska inte få det lätt, tillägger hon.

Det blir en hård match från start. Efter en tuff duell får en IFA-spelare ledas av planen. Axeln är ur led konstaterar tränaren Stefan Karlsson. Sekunden senare nickar Patrik Andersson in 3–1, bara för att sedan få se Fredrik Pettersson utjämna till 3–2. Stephanie Karlsson ger verkligen Glenn Borgkvist en match när hon sätter sin straff. Plötsligt står det 3–3 och spelarna i Idrott För Alla jublar. Spelarna i laget har alla olika funktionsnedsättningar – Downs syndrom, damp, adhd och autism. William Groves har ett kromosomfel som heter Williams syndrom, en sällsynt genetisk sjukdom. När matchen inleds med amerikanska straffar, straffsparkar som slåss från mittlinjen, gör han lagets första mål.

– Kändisarna är bra, men vi kommer att vinna, säger han när han flämtande byts av.

– Vi ska krossa dem, fyller Alexander Johansson i.

Straffläggning vill William Groves helst undvika.

– Vi ska vinna för att vi gör flest mål, säger han.

När det bara återstår några minuter av matchen leder Idrott För Alla med ett mål. Men i slutminuten kvitterar kändislaget. När domaren blåser av efter två gånger tjugofem minuter är ställningen sju lika. Det blir straffar i alla fall.

– Inte en gång till, suckar Stephanie Karlsson när lagen samlas framför i målet.

Där storspelar Idrott För Allas målvakt. När Glenn Borgkvist skjuter högt över målet jublar motståndaren, men brandmannen får en ny chans, och missar. I lagens femte möte tar till slut spelarna från Ramlösa Södra hem segern.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Helsingborg
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post