Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Kossor på rymmen var cirkusoxar

HELSINGBORG
Toppdelad

Två kor var under natten mot lördagen på vift på Berga och flera personer hjälptes åt att fånga in dem. Senare visade det sig att de rymt från Cirkus Olympia.

Det var strax efter midnatt natten mot lördagen som Josefine Bonalumi och hennes pojkvän kom körande på Garnisonsgatan. Plötsligt fick de syn på två kor som spankulerade mitt i gatan.

– Vi satt och snackade när vi fick syn på dem och blev rätt förvånade. Det är ju skitmärkligt att det går omkring kor mitt på gatan, berättar Josefine Bonalumi.

Annons:

På platsen fick de också syn på en hundägare och ytterligare en bil.

– Jag tänkte att vi måste hjälpa till så vi stannade också.

Tillsammans föste man sedan in kossorna på parkeringen vid Hedins bil för att de inte skulle förirra sig upp på motorvägen och komma till skada.

– Vi ringde till polisen också. En patrull kom förbi men de hade inte tid och önskade oss lycka till.

Efter flera samtal till djursjukhuset kom så småningom djurkunnig personal till platsen.

– När vi ringde först trodde de att det var ett skämt. Men två killar kom hit och hade mat med sig. Korna hade grimmor på sig så de kunde enkelt ledas in till djursjukhuset, berättar Josefine Bonalumi.

Korna fick tillbringa natten på djursjukhuset och mår alldeles utmärkt. Däremot letar man nu efter kornas ägare och från djursjukhusets sida misstänker man att korna har rymt från Fredriksdal.

Men därifrån har de inte rymt.

– Det är inte våra kor. Det ser ut att vara två jerseykor. Men vad jag vet har stan inga betesmarker i närheten, säger museibonden Bo Dahlgren.

Lite senare står det klart att kossorna - som visade sig vara oxar - hade rymt från Cirkus Olympia som hade föreställning på Muskötgatan. Oxarna kunde på lördagen framträda som planerat under två föreställningar.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Helsingborg
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post