Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Nekas trots 2 000 ködagar

Lars har över 2 000 ködagar hos Helsingborgshem. Han fick också erbjudande om en lägenhet vid ett tillfälle, men när det visade sig att han går på försörjningsstöd blev det stopp.

– De accepterar inte det som inkomst. På ett sätt förstår jag att de är försiktiga, eftersom det nog finns folk som försöker utnyttja systemet. Men det går ut över alla oss andra som sköter oss, och det tycker jag är för jäkligt, säger Lars, som egentligen heter något annat.

Annons:

Lars levde ett stabilt medelklassliv med fru och barn och bra jobb fram till för några år sedan. Då sprack äktenskapet och inte långt senare blev han uppsagd på grund av arbetsbrist. Ett försök med egen firma slutade med konkurs och stora skulder. Stressen över att ha ont om pengar, och känslan att inte räcka till som pappa och i samhället, ledde fram till en hjärtinfarkt.

– Det var pang bara, käftsmäll på käftsmäll. Jag var tvungen att sälja min insatslägenhet och har sedan i höstas dess varit inneboende hos en kompis, men nu är det inte möjligt för mig att bo där längre.

Kontakterna med socialen har hittills inte lett till något lägenhetskontrakt. Lars har i stället på egen hand fått napp hos en privat hyresvärd fem månader framåt.

– Jag ska snart börja en utbildning till busschaufför. Om allt flyter på och jag har tur kanske jag får ett jobb efter det. Men stressen över att inte ha ett permanent boende gör att jag inte kan slappna av och koncentrera mig fullt ut på utbildningen.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Helsingborg
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post