Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Skolinspektionen nöjd med insatser på Slottet

Otrygg miljö och kränkningar mellan elever på skolan. Strax före jul ansåg Musikgrundskolans Synkopens rektor att situationen på skolan var ohållbar och därefter slog en grupp föräldrar larm till Skolinspektionen. De ansåg att Helsingborgs kommun hade brustit grovt i sina åtagande som huvudman.

Det var anledningen till att Skolinspektionen gjorde en riktad tillsyn på plats för en månad sedan.

Annons:

Bakgrunden kan spåras till höstterminen 2011 när Synkopen flyttades från Magnus Stenbocksskolan till lokaler i en separat del av Slottsvångsskolan. En del föräldrar på Synkopen oroades inför flytten och hade bilden av Slottsvångsskolan som orolig och stökig.

Under de tre första terminerna har 30 incidenter rapporterats av varierande slag, stort som smått. Skadegörelser, förluster eller stölder samt verbala och fysiska kränkningar. Enligt skolornas gemensamma verksamhetschef har de flesta incidentrapporterna gjorts av Synkopens rektor, medan Slottsvångsskolans rektor har utrett och åtgärdat händelserna efter hand.

Kommunens skolförvaltning grep in i december när flera incidenter rapporterats på kort tid. Det framkom då att rektorerna hade olika syn på vad som sker och hur man ska hantera olika situationer. Åtgärder har vidtagits för att få de båda skolledningarna att samverka och förebygga elevkränkningar.

Skolinspektionen kunde konstatera under sitt besök att det var lugnare på skolan och att kommunen hade vidtagit nödvändiga åtgärder, om än i ett sent läge. Skolinspektionen är nöjd med dessa åtgärder och avslutar därmed ärendet.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Helsingborg
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post