Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Bytardagar på öppna förskolan

HÖGANÄS
Toppdelad
Det är inte billigt med kläder. Det vet man på öppna förskolan. Bytardagarna som anordnas varje termin är nu igång. Precis som vanligt är det många som lämnat in avlagda kläder för försäljning.
Lisa Jönsson kan det där med...
Jonathan Falkhage gillar sångstunden...
Magdalena Hermansson är van besökare...
Lisa Jönsson kan det där med...

Lisa Jönsson, 4,5 år, gillar kläder. Knappt har hon tillsammans med mamma Marie Petersson kommit upp på andra våningen i öppna förskolan förrän hon ger sig in bland kläderna. Mest verkar Lisa Jönsson tycka om kläderna för de allra minsta. Noggrannt studerar hon sparkdräkterna och viker därefter försiktigt ihop dem igen. Marie Petersson har själv lämnat in en del till försäljning men kan tänka sig köpa kläder också.

— Det är billigt och bra. Man behöver inte alltid köpa nytt.

Magdalena Hermansson med sönerna Vincent, 1 år, och Ludvig, 4 år, botaniserar bland utbudet.

— Jag har både lämnat in och handlat. Det har jag gjort i fyra års tid. Det är billigt och man kan spara jättemycket pengar.

Britt-Marie Ling arbetar på öppna förskolan och berättar att det endast är regelbundna besökare som får lämna in kläder, skor och andra tillbehör.

— Annars hade vi fått in alldeles för mycket. Vi förmedlar varorna så att säga. Föräldrarna som lämnar in kläder får sätta priserna. Det som inte blir sålt skänker vi till loppis.

Bytardagarna håller på i en och en halv vecka. Britt-Marie Ling menar att det finns en slant att tjäna för barnfamiljerna.

— Det är mest småbarnskläder och vi försöker att hänga det i storleksordning. Det är mycket populärt. Egentligen sköter föräldrarna det själva.

När sångstunden börjar klockan två på första våningen är Lisa Jönsson istället inne på att snickra. Mamma Marie Petersson gör sitt bästa för att övertala Lisa men hon har bestämt sig.

De barn med mammor som är närvarande sätter sig på golvet tills det att Britt-Marie Ling med kollegor sätter igång. Därefter är det bara handskakningar, klappar på kinden och kramar som gäller.

Annons:
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Höganäs
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post