Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Delade meningar om euro hos handlare

HÖGANÄS
Toppdelad
En del är entusiastiska och en del skeptiska till införandet av euro som parallellvaluta. Även bland höganäsarna råder det delade meningar.
Christoffer Palmer på Höganäs...
Inger Hollsten på Ingers Blommor...
Anders Trygg, Jonstorp– Äh, jag tycker...
Ingalisa Jagaeus, Mölle– Jag vet att...

Dagen efter införandet av euron som parallellvaluta i kommunen stod Christoffer Palmer på Höganäs bokhandel på Köpmansgatan och svor över sin kassaapparat.

– Det är lite bökigt att ställa in euro i vår datakassa eftersom verkligheten inte riktigt överensstämmer med instruktionsboken. Men det ska nog fixa sig, säger han.

Annons:

I övrigt är Christoffer Palmer entusiastisk över eurons införande i kommunen.

– Ja, jag tycker det är mycket positivt att Höganäs är symboliskt först i södra Sverige. Sedan tror jag väl i och för sig att det blir enstaka kunder som handlar i euro. Speciellt på sommaren, säger han.

De trettiotalet handlare som anslutit sig till euroinförandet i Köpstaden Höganäs väntar på de skyltar som kommunen låtit trycka upp om att det kan handlas med euro i affären. Skyltar med ny logotype ”Eurocity” som ska komma under denna månad.

– Så småningom ska jag även ha dubbla priser på böckerna i skyltfönstren, säger Christoffer Palmer.

Under fredagen uppmärksammades också euroinförandet i Höganäs av flera riks- och regionala medier. Men inte alla handlare var odelat positiva till euron. Ingers Blommor på Köpmansgatan tar exempelvis inte emot några euro.

– Nej, jag tycker att det blir för joxigt. Då ska jag stå här med en miniräknare och räkna ut vad priset blir i euro. Nä, det får vara, säger Inger Hollsten.

Även på Köpmansgatan var det i går delade åsikter. Ingalisa Jagaeus från Mölle tyckte att initiativet att införa euro var positivt.

– Jag vet att man kan handla i euro i Danmark så då kan väl vi också göra det? Dessutom är det ju bra att göra sig av med de euro man har i byråladan när man kommer hem från semestern, säger hon.

– Äh, jag tycker det verkar vara mest ett pr-jippo. Höganäs är väl ingen turistmagnet som drar så enormt mycket folk så att vi behöver euro? Dessutom har vi mest danska turister och de har ju den danska kronan, säger Anders Trygg från Jonstorp.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Höganäs
Relaterat
Euronäs = "You're an ass"

Euronäs = "You're an ass"

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post