Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Konstglas och måleri

Mats Jonasson, Eva Boström och Per Cederbank är sommarens utställare på Galleri von Werder utanför Jonstorp. Mats Jonasson är sedan länge knuten till Målerås Glasbruk och är numera frontpersonen där. Han har gjort många skulpturer med djurmotiv, men i dag skulpturer han mest exotiska ansikten med effektfulla detaljer och färger, vilket också dominerar utställningen hos Galleri von Werder. Mats Jonsson har även porträtterat nuvarande och tidigare kungar i Saudiarabien.

Eva Boström visar upp sina målningar och hennes motiv karaktäriseras av färgrika frukter. Hon har bland annat målat de typiska Absolut vodkaflaskorna i dukningar och bland frukter.

Annons:

Per Cederbank arbetar i en blandteknik, där grunden ofta utgörs av ett sparsamt figurativt oljemåleri. I processen tillkommer sedan allt från textilier till bladguld. I utställningen visar Per Cederbank både målningar på duk och papper, men även tavlor som målats direkt på skivor av skiffersten.

Utställningen öppnar den 19 juni och pågår till 1 augusti och är öppen alla dagar (utom måndagar) klockan 12-18. Vernissage hålls den 19 och 20 juni.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post