Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Häktas för klädstölder – kan ha stulit ännu mer

Höganäs
Toppdelad
En 36-årig helsingborgare häktades på lördagen efter att ha stulit kläder från en butik i Höganäs i torsdags. I bilen fanns ytterligare kläder, men det är i nuläget oklart varifrån de kommer.

Det var vid 16-tiden i torsdags som personalen i en butik i småbåtshamnen lade märke till misstänkt beteende hos en man. När han sedan lämnade butiken hade han en suspekt puckel på ryggen, vilket fick personalen att springa efter honom.

Tillsammans med andra tillskyndande fick personalen tag i mannen på Skepparegatan och kunde hålla fast honom tills polis anlände och grep honom. Han hade då fyra pikétröjor värda sammanlagt drygt 3 000 kronor innanför kläderna.

Annons:

Husrannsakan genomfördes i både bilen och i hans bostad i Helsingborg. I bilen fanns två väskor med ett större antal märkeskläder, varav några hade märken efter larmanordningar och prislappar.

På lördagen häktades mannen. Han är på sannolika skäl misstänkt för stöld och häleri. Dessutom är han misstänkt för förberedelse till stöld efter att ha gripits i anslutning till en klädbutik Kristianstad på onsdagen.

Där ska han ha utlöst ett butikslarm som upptäcker sådan störutrustning som ska förhindra att stöldlarmet går igång vid utgången. Mannen greps av väktare och i samband med detta ska han ha försökt göra sig av med störsändaren.

36-åringen förnekar att han planerade att stjäla i Kristianstad och att störsändaren skulle tillhöra honom. Däremot erkänner han klädstölden i Höganäs småbåtshamn. Vid häktningsförhandlingen hävdade han att de märkeskläder som man fann i bilen var köpta på loppmarknad.

Mannen, hemmahörande i Helsingborg, finns under 17 avsnitt i belastningsregistret och senast i februari dömdes han för stöld av Malmö tingsrätt. Mannen är arbetslös och sa vid häktningsförhandlingen att han var i behov av pengar för att betala räkningar.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Höganäs
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post