Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Två mackar drabbade av inbrott

Höganäs
Toppdelad
Under natten fick polisen in två larm om inbrott på två olika bensinmackar i Höganäs. Fyra personer sitter nu gripna misstänkta för minst det ena inbrottet.
Två mackar drabbade av inbrott
Resultatet av senaste inbrottet på Preem i Lerberget.BILD: Privat

Tre unga gärningsmän gjorde under natten till torsdagen inbrott på Preem-macken vid Lerberget utanför Höganäs. Med hjälp av ett brunnslock krossade de en ruta och tog sig in. Kort därefter åkte de från platsen i en personbil, förmodligen körd av en fjärde medhjälpare.

En polispatrull som skickades ut vid fyra-tiden på morgonen påträffade en personbil i närheten av platsen. I bilen fanns fyra personer mellan 18 och 20 år som greps misstänkta för inbrottet. Männen är enligt polisen hemmahörande i Helsingborg. Med sig i bilen ska de ha haft bland annat en kofot.

Annons:

Ute vid Preem-macken är det öppet som vanligt, trots inbrottet under natten.

– Det är fjärde gången på kort tid, så man börjar vänja sig lite, säger butikschef Fredrik Andersson. Han var snabbt på plats under morgonen för att börja städa efter tjuvarnas framfart. Någon inventering av butiken har de inte hunnit med, men än så länge verkar det som att tjuvarna inte fått med sig något från inbrottet. Men macken lider ändå skada.

– Självrisken på en sån här ruta är ju på runt tiotusen kronor, så den flyger man ju på, säger Fredrik Andersson och pekar på det gapande hålet i entrédörren.…

De har försökt säkra mackens ingångar så gott det går, det är det enda man kan göra enligt butikschefen.

– En sista utväg är ju att klä in hela macken i jalusier.

Fredrik Andersson är mycket nöjd med polisens insats, de var snabbt på plats och lyckades gripa de misstänka inbrottstjuvarna.

– Macken ligger ju på ett utsatt område, men vi tänker kämpa på. Det är en fin mack med fina kunder, säger Fredrik Andersson.

En annan mack i Höganäs har också fått besök av objudna gäster. Det rör sig om OKQ8-macken i Nyhamnsläge. Kvart över tre på torsdagsmorgonen har tre oidentifierade män tagit sig in i lokalen. Väl inne har de stulit cigaretter och snus. Polisen utreder nu om det kan vara samma gärningsmän som senare tagit sig in på Preem-macken i Lerberget en kort bilfärd därifrån.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Höganäs
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post