Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Höganäs får ny krog och eget öl

HÖGANÄS
Toppdelad
En ny krog och ett nytt mikrobryggeri för öl. Inom kort öppnar Garage och Höganäs bryggeri sin verksamhet på Saluhallsområdet.
Lukas Östberg och Kristofer Svensson...
No1 Höganäs lager får sin premiär inom...
Kim Bröchner, Mike Hunefalk och...

Just nu sjuder det av aktivitet på Saluhallsområdet. Det byggs och bankas och röjs i längan alldeles intill Bruksgatan. Höganäsbolagets gamla limousingarage håller på att förvandlas till en krog som går under namnet Garage.

– Vi spånade kring en massa namn, men gick tillbaka till ursprunget Garage. Det blir bäst, säger Kim Bröchner, en av delägarna.

Annons:

Gurkodlaren Mats Hernström och reklamaren Mike Hunefalk är också delägare i krogen. Och konceptet för Garage bygger på vad de själva tycker är roligt.

– Vi är killar som gillar mat, motorer och musik. Det är vår gemensamma nämnare och det vill vi dela med oss av. Det kommer att vara mycket fokus på musik och inte bara livemusik, säger Mike Hunefalk.

Tiden från idé till förverkligande är relativt kort. Trion började planera för det hela under senhösten och målsättningen är att man öppnar inom ett par veckor, i slutet av april.

– Till marknadshelgen ska vi vara igång. Vi börjar med att ha öppet torsdag-fredag-lördag. Sen satsar vi på helårsöppet, säger Kim Bröchner.

Maten blir en variant på amerikansk sydstatsmat med så mycket lokalproducerat som möjligt.

– Det finns många restauranger i Kullabygden, men få som har ett mellanläge där man kan få en huvudrätt för 200 spänn, säger Kim Bröchner.

Satsningen på Garage hänger delvis ihop med Höganäs bryggeri, som ligger i startgroparna mitt emot.

I en lokal som gränsar till Saluhallen ska Lukas Östberg från Nyhamnsläge och Hässleholmskrögaren Kristofer Svensson förverkliga sin dröm. Att brygga ett gott och enkelt öl.

Mats Hernström och Kim Bröchner är också delägare i bryggeriet, vars öl naturligtvis ska serveras på Garage.

– Mikrobryggerier drivs ofta av ölnördar som vill krångla till allt. Vi är inte intresserade av det utan vill göra ett högkvalitativt och lättdrucket öl, säger Lukas Östberg.

– Det ska vara en schysst arbetaröl helt enkelt, säger Kristofer Svensson.

Ölet som heter No1 Höganäs lager begår sin publika debut på öl- och whiskymässan i Göteborg som pågår den 12-13 april. Sedan är tanken att lagern ska följas av Höganäs pale ale.

– Vi börjar försiktigt, men målet är att inom ett och ett halvt år tillverka 300 000 liter öl om året, säger Lukas Östberg.

Själva bryggeriet ligger i dag inte vägg i vägg med Saluhallen. Men så ska det bli så småningom och då kommer man att från restaurangen där kunna se rakt in i ölbryggeriets hjärta.

– Vi ska sätta upp en glasvägg så samtidigt som man dricker en Höganäs lager kan man se den tillverkas, säger Kristofer Svensson.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Höganäs
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post