Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Kräver svar om täkt

Miljöprövningsdelegationen vid länsstyrelsen i Skåne kräver att bolaget Skåne Grus senast den 12 oktober kommer in med ett bemötande av remissvaren kring en planerad täkt i Forestad. Om bolaget inte kommer in med något svar ska ärendet att avgöras ändå.

Bolaget har begärt anstånd och fått svarsdatumet framflyttat fem gånger sedan den 25 maj 2011, då svaret skulle ha kommit in första gången.

Annons:

Den ursprungliga ansökan lämnade Skåne Grus in i december 2009. Både Söderåsens miljöförbund och kommunstyrelsen i Klippan har sagt nej till den planerade täkten i sina remissvar. Miljöförbundet pekade bland annat på att skånska grusproducenter redan har tillstånd att ta ut mycket mer naturgrus än vad som kommer att tas ut under överskådlig tid.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Klippan
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post