Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Påsktåg för tredje året i rad

Klippan
Toppdelad
Några frågor ... till prästen Joel Jarbo från Andreaskyrkan som är med och arrangerar påsktåget som ska vandra genom Klippan på söndag.
Påsktåg för tredje året i rad
Joel Jarbo deltar i påsktåget på söndag.BILD: Niklas Gustavsson HD-Niklas Gustavsson

Vad är påsktåget för något?

– Det är ett tåg som vi anordnar för tredje året i rad, så det börjar bli en tradition. Alla kyrkor i Klippan är med: Frälsningsarmén, Bönens hus, Svenska kyrkan St Petri och Andreaskyrkan. Vi har aldrig tidigare gått ihop och gjort något tillsammans på det här sättet. Förut har kyrkorna varit för sig själva och haft sina traditioner.

Annons:

Hur många brukar gå med?

– Det har fått god respons och vuxit från år till år, men jag kan inte ge någon exakt siffra. Jag vill inte ställa vårt tåg mot första maj-tåget, men vårt är nog lika stort. Vi går från Andreaskyrkan via Allétorget och vidare till S:t Petri där gudstjänsten äger rum. Vi brukar fylla S:t Petri kyrka.

Är ni klädda på något speciellt sätt?

– Ja, Petrikören bukar vara klädd i gospelkläder medan vi präster har liturgiska kläder på oss. Vi brukar ha ballonger i tåget och musik av olika slag. Allt för att det ska vara lite festligt och för att folk ska stanna upp och titta på oss.

Varför arrangerar ni tåget?

– Det har ett värde att få mötas i gemenskap. Vi vill visa upp och leva ut påskens budskap att Jesus lever.

Fotnot: Påsktåget startar 10.30 vid Andreaskyrkan påskdagen den 31 mars.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Klippan
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post