Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

"Jag avslutar gärna karriären i BoIS"

LANDSKRONA
Toppdelad
Daniel Nannskog är helsingborgaren som älskar Landskrona BoIS. Den nyblivne landslagsmannen minns åren i BoIS som vändpunkten i fotbollslivet. Att avsluta karriären i randigt håller han inte för omöjligt.
Daniel Nannskog jublar efter ett...
Daniel Nannskog var BoIS-supportrarnas...

När Daniel Nannskog får veta att han finns med bland kandidaterna till "Alla tiders BoIS-are" blir han både rörd och glad.

- Ja men jag är ju inte värdig att vara med i den samlingen av legendariska spelare, säger han på telefon från hemmet i Oslo.

Många BoIS-supportrar håller dock inte med honom. Få spelare har på så kort tid satt så stort avtryck i BoIS som Daniel Nannskog. Hans två och ett halvt år i BoIS blev vändpunkten i hans liv.

- Ja utan tvekan. Tidigare hade jag inte brukat allvar och tagit fotbollen seriöst. Tränaren Jan Jönsson fick mig att inse att jag skulle gå in för det, säger han.

Men det var inte bara det faktum att Daniel hittade sin favorit-tränare, han hamnade också i ett kollektiv han nämner med värme.

- Det var ett härligt kamratgäng. Egentligen osannolikt i elitfotbollen men vi hade en makalös sammanhållning. Att det sedan gick så otroligt bra med uppflyttning från superettan till allsvenskan och sedan det osannolika året 2002 gör inte saken sämre.

Under sin tid i BoIS gjorde sig Daniel Nannskog känd som en fruktad målskytt. Hans samarbete med Danijel Milovanovic fick de allsvenska lagen att darra under våren 2002. Sedan skadade sig tyvärr "Milo" och kom aldrig tillbaka i randigt.

- 6-2-matchen mot HIF i premiären var något jag aldrig trodde jag skulle få uppleva. Det var en fantastisk tid. Men mest av allt minns jag nog Landskrona BoIS för fansen. Så som jag och mina lagkamrater hyllades av support-rarna är något alla fotbollsspelare drömmer om.

Daniel Nannskog är i dag proffs i norska Stabaek. Han var även där med om att föra laget från andradivisionen till högsta serien. Han blev skyttekung både i norska superettan och Tippeligan. Behöver vi tillägga att han har Jan Jönsson som tränare.

Dessutom har han nyligen blivit landslagsman med tre landskamper på Sydamerikaturnén. Där hann han också med att bli målskytt mot Ecuador.

- Men BoIS är laget i mitt hjärta hemma i Sverige. Om jag kan tillföra något och om jag är i bra form skulle jag inte vara främmande för att avsluta min elitkarriär i BoIS. Klubben är något speciellt för mig och jag skulle vara glad över att få tillföra klubben ytterligare något. Men bara om jag verkligen kan vara en plusfaktor, säger han.

Daniel Nannskogs målskytte saknas än i dag i BoIS. Totalt 36 mål på två och en halv säsong talar sitt tydliga språk.

- När man trivs så producerar man. Det var en kul tid med bra stämning. Vi hade många roliga killar som höjde temperaturen i omklädningsrummet. Magnus Kjellsson, Danijel Milovanovic, Håkan Söderstjerna. Killar som är ovärderliga för en förening när det gäller att öka trivseln.

Daniel Nannskog lämnade BoIS mitt i säsongen 2003. Han hamnade i Kina men var tillbaka i Europa igen 2005 och värvades inte direkt sensationellt av gamle tränaren Jan Jönsson till norska Stabaek.

- Nu leker fotbollslivet men jag kommer hem igen. Gärna till BoIS, säger han.

Annons:
Daniel Nannskog

Född: 1974

Matcher: 69

Mål: 31

Skytteligavinnare: Superettan 2001 med 21 mål

Landskamper: 3

Landslagsmål: 1

Moderklubb: Högaborgs BK

Andra klubbar: Malmö FF, Djurgården, Assyriska, Sylvia, Sichuan i Kina, Stabaek i Norge.

Meriter. Skytteligavinnare i Norge 2005 och 2006. Trea i poängligan, mål och passningar, i allsvenskan 2002

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Landskrona
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post