Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Kommunalråd skämtar på internetsajt

Kommunalråd skämtar på internetsajt
Kommunalrådet Tutti Johansson Falk (m) har undertecknat ett upprop på internet där hon kräver att polisens nationella insatsstyrka skickas till Landskrona.BILD: Roland Bengtsson
...

Kommunalrådet Tutti Johansson Falk (m) har undertecknat ett upprop på internet där hon kräver att polisens nationella insatsstyrka skickas till Landskrona. Men uppgiften ska inte tas på allvar, säger hon.

Bakgrunden är att folkpartisten Mikael Schvili startat ett upprop på webbsajten Facebook med rubriken: "Skicka Nationella insatsstyrkan till Landskrona".

Annons:

På torsdagen avslöjades att Tutti Johansson Falk undertecknat uppropet. Vid det laget hade 130 personer undertecknat dokumentet.

Uppropet blev en riksnyhet. När tidningen på torsdagens förmiddag frågade Tutti Johansson Falk om hon anser att Nationella insatsstyrkan ska skickas till Landskrona, svarade hon:

— Nej, det tycker jag inte.

— Rubriken är satt för att väcka uppmärksamhet. Och det har Mikael lyckats med till 100 procent, förklarade hon.

Tutti Johansson Falk säger att innehållet i uppropet inte är nytt. Det enda nya är kravet på att Nationella insatsstyrkan ska sättas in. Men det ska alltså inte tas på allvar. I övrigt är kraven kända sedan tidigare.

— Detta är skåpmat. Det har bara presenterats i en annan mediekanal och jag tror att det är därför som det har väckt uppmärksamhet, säger hon och betonar att det som sägs på webbsajten inte ska tas på allvar.

— Facebook är ingen officiell kanal, säger Tutti Johansson Falk.

Man ska ta det som sägs där med en nypa salt?

— Ja, det ska man alltid göra, med allting. Facebook och diskussionerna där är nog mer att jämföra med ett samtal över en kopp kaffe, eller en pilsner, än med politiska utspel eller officiella åsikter från någon organisation, säger Tutti Johansson Falk och tillägger att det åtminstone är så som Facebook uppfattas i andra länder.

Är man inte kommunalråd 24 timmar om dygnet?

— Jag är fortfarande, väldigt mycket, bara Tutti också. Du väljer, precis som alla journalister, att tolka min roll som kommunalråd hela tiden, eller någon annan politisk roll jag har. Och det är ert jobb, säger Tutti Johansson Falk.

Ska man ta ställning till om Tutti Johansson Falk menar allvar, skämtar eller något mitt emellan?

— Ja, framför allt så tror jag inte att man ska använda Facebook som ett sätt att få information. Vill man prata med mig som kommunalråd, så får man ringa mig på jobbet och det tycker jag känns rätt självklart, säger Tutti Johansson Falk.

Du är också med i en internetgrupp som hotar att emigrera om Mona Sahlin blir statsminister. Är det skämt eller allvar?

— Jag kan känna så ibland, att om socialdemokraterna kommer tillbaka till makten i Sverige, då får man kanske fundera ett varv till, säger Tutti Johansson Falk och låter halvallvarlig.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Landskrona
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post