Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Sebbe ser fram mot EM

Sebbe ser fram mot EM
Sebastian Johansson från Härslöv är yngste i det svenska fotbollslandslaget för dövaBILD: Niklas Gustavsson

För 16-årige Sebastian Johansson leker idrottslivet för tillfället. Just nu laddar han för fullt inför EM i Futsal för döva i Riga 2010. I kikarsiktet finns dessutom nästa VM som spelas i Sverige 2011.

Sebastian, eller Sebbe som han kallas, tillhör normalt Härslövs IK när han spelar fotboll med hörande. Men i dessa sammanhang representerar han SK Lundia i Lund.

Annons:

Futsal är inomhusmodellen av fotboll och i förberedelserna inför kommande EM så spelade det svenska landslaget en träningsturnering mot hörande lokala lag i Örebro. Som avslutning på turneringen mötte man Finland i en landskamp.

Det blev en tuff match mot rivalerna från öst men Sverige kunde till slut vinna matchen med 3–0. Glädjande var att Sebastian, som är landslagets yngste spelare, avslutade målskyttet med att göra 3–0 på frispark.

En annan rolig detalj är att Sebastian Johansson är den ende skåning som spelar i svenska landslaget för döva.

Även om fokus nu ligger på EM i Riga så finns ändå det kommande VM-spelet i Sverige 2011 i tankarna. I denna turnering lär Ukraina och Thailand bli storfavoriter. Men naturligtvis hoppas Sebbe kunna vara med i det svenska landslaget och sätta käppar i hjulen för favoriterna.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Landskrona
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post