Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Säsongsstart för Landskrona Filmstudio

Landskrona
Toppdelad
Totalt kommer sex filmer att visas på Landskrona Filmstudio under hösten. Det blir mycket europeiskt och många filmer som är baserade på verkliga personer. Första filmen har premiär den 2 oktober.

Den 2 oktober drar höstsäsongen igång på Landskrona Filmstudio. Premiärfilmen,"Bright Star", handlar om 1800-talspoeten John Keats som, trots att han dog endast 25 år gammal, har kommit att bli den engelska romantikens mest lästa och omtyckta diktare. Oscarvinnaren Jane Campions Guldpalmen-nominerade drama berättar om poetens sista tre år i livet och det passionerade förhållandet han hade med Fanny Brawne.

Eva Lindfors, ordförande i Landskrona Filmstudios styrelse, berättar att det redan i maj bestämdes vilka filmer som skulle visas. Styrelsen försökte då ta fram en bra blandning av länder, språk och typer av filmer.

Annons:

– Vi ville gärna ha en asiatisk film med i höst, men de är svåra att få tag på, säger hon.

I stället blir det mycket europeiskt, en del kostymfilmer samt flera så kallade biopics, det vill säga filmer som handlar om en person som funnits på riktigt fast med en påhittad handling.

– Så blir det ibland, men då får vi ha något annat till våren, säger Eva Lindfors.

Vilken film tror du kommer bli populärast i höst?

– Jag tror att många kommer att gripas av "Séraphine", som är en sann historia.

Precis som tidigare visas filmerna på Bio Maxim lördagar klockan 15.00. Eftersom de inte visar filmerna i kommersiellt syfte, säljer Filmstudion inte biljetter till enstaka filmer. Besökare får köpa ett medlemskort till föreningen som kostar 200 kronor eller 170 kronor för studerande och pensionärer.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Landskrona
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post