Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Rånade apoteket med köttyxa

Landskrona
Toppdelad
Tre män är gripna efter fredagseftermiddagens rån mot apoteket på lasarettet i Landskrona, som utfördes av en man beväpnad med en mindre köttyxa.

Alla tre är hemmahörande i Landskrona och kända av polisen.

Rånet inträffade vid 17.30-tiden på fredagen. Personal och kunder fanns i apoteket men ingen skadades fysiskt.

Annons:

Mannen var enligt personer som blev vittnen till rånet maskerad med hjälp av en militärmönstrad hatt och en halsduk som han virat för ansiktet.

– Mannen kom in och hotade personalen med köttyxan och skrek att han ville ha bensotabletter i en påse, säger Peter Martin, länsvakthavande befäl vid polisen i Skåne.

"Benso", Bensodiazepiner, är lugnande mediciner som är starkt beroendeframkallande.

När mannen fått en påse med medicin lämnade han apoteket på cykel.

Polisen sökte med hundar i området och hittade snart tabletter som hade tappats på gatan.

– Tabletterna ledde oss i en viss riktning. I samma riktning hittade vi senare en cykel som stämde in på beskrivningen av den som rånaren hade försvunnit på. På den adress där cykeln fanns genomfördes en husrannsakan där vi fann både tabletterna och den så kallade köttyxan, säger Peter Martin.

Tre personer befann sig i lägenheten och samtliga greps. En misstänks för grovt rån och övriga två för medhjälp till grovt rån. Två av männen är i 55-årsåldern och en i 45-årsåldern.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Landskrona
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post