Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

LUF startar i Landskrona

LANDSKRONA
Toppdelad

Varför har inte Liberala ungdomsförbundet (Luf) haft någon avdelning i Folkpartifästet Landskrona, förrän 14 april i år? Vi frågade den nyblivna ordföranden Erik Rantzow.

LUF startar i Landskrona
Erik Rantzow, ordförande i nystartade Luf Landskrona.

Hur kommer det sig att ni inte funnits i Landskrona innan – fast ert moderparti, Folkpartiet, är så starkt här?

– Det fanns fram till början av 2000-talet. Sedan tror jag det blev ett åldersglapp, de som var mest aktiva i ungdomsförbundet blev äldre, och gick över till partiet. Samtidigt tycker jag Folkpartiet är duktiga på att släppa fram unga, så kanske det är en anledning.

Annons:

Det beror inte på att Torkild Strandberg – både partiordförande och kommunalråd – dominerat fältet?

– Nej (fniss), han är samarbetsvillig. Vi ungdomar är adjungerade på styrelsemöten, och överhuvudtaget delaktiga i beslutsprocessen.

Står ni bakom moderpartiet i alla frågor?

– Ja. Luf ska vara en ideologisk vakthund, se till att partiet lever upp till liberala värderingar om frihet och allas lika värde. Det tycker jag man gör.

Men Luf har ju på riksplan tagit starkt avstånd från de drogtester i skolorna som era partikamrater drev igenom i Landskrona. Vem står ni bakom – ungdomsförbundet eller Torkild Strandberg?

– Där känner vi med Folkpartiet i Landskrona. Även om vi inte vill ha ett kontrollsamhälle kan det an ibland behövas insatser som är förebyggande. Men vi har också pratat om knarkhundarna som besöker skolorna, och försökt trycka på att det görs humant, och inte är obehagligt för skolbarnen.

Hur många är ni?

– Än så länge fem medlemmar. Vår vision är att ha 10-12 medlemmar om ett år.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Landskrona
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post