Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Parkeringsstopp på Kasernplan inför karnevalen

LANDSKRONA
Toppdelad
Parkeringsskyltarna på Kasernplan har täckts över med plast och en skylt visar motortrafik förbjuden. Inför och under Landskronakarnevalen, 5–15 juli gäller parkeringsförbud, både på betalparkeringen och gratisplatserna.
Kasernplan stängdes för trafik...

De som hade tänkt parkera på Kasernplan på torsdagsmorgonen tvingades vända. Inför och under Landskronakarnevalen 12–14 juli är parkeringen stängd för trafik, från 5 till 15 juli.

Med en vecka kvar till karnevalen drar igång, kan parkeringsförbudet verka tidigt. Men det är inte tidigare än i fjor, menar Dennis Westerberg.

Annons:

– De första leveranserna till tivolit har redan kommit och de börjar bygga redan i helgen. Skateboardbanan flyttas i dag eller i morgon, säger karnevalens Dennis Westerberg som själv stängde av området på torsdagsmorgonen.

Inför karnevalen stängs hela parkeringen, både betalparkeringen och de fria platserna.

– Tivolit kommer redan i helgen, och i och med att vi har 48-timmars parkering på gratisplatserna måste vi gå ut med informationen i tid för att folk ska hinna flytta sina bilar, säger Britt-Marie Persson på gatukontoret.

Det är erfarenhet från tidigare år som gör att man stänger parkeringen en vecka före karnevalen.

– Ett år stod det 30-40 bilar kvar på parkeringen när tivolit anlände. Vi stängde parkeringen vid samma tid i fjor och det fungerade bra. Därför gör vi samma sak i år, säger Britt-Marie Persson.

Flera gator stängs av när karnevalen drar in. Från och med onsdag till och med söndag 15 juli Storgatan/Eriksgatan mellan Säbygatan och Drottninggatan avstängda. Både Drottninggatan och Slottsgatan stängs mellan Storgatan och Kungsgatan, respektive Kungsgatan–Storgatan.

Kavallerigatans parkering stängs på måndag 9 juli. Parkeringsfickorna på Drottninggatan, Slottsgatan mellan Kungsgatan och Storgatan och handikapplatserna på Skolallén stängs på tisdag 10 juli. Även Borgmästargatan, Stora Norregatan och Norra Långgatan stängs helt eller delvis för trafik under karnevalen.

– Avstängningen berör i princip hela innerstaden, säger Britt-Marie Persson.

Även parkeringen på Jönsaplan stängdes på torsdagsmorgonen. Här ska karnevalens actionområde ligga. Däremot är parkeringen på Saluhallstorget öppen, liksom Järnvägstorget och Skeppsbrokajen. Det går även att parkera på Kasernplans södra sida vid museet. Slottsgatan och ner mot Parkgatan är också öppen.

Under karnevalståget på lördagen stängs Säbygatan och Vallgatan, delen mellan Eriksgatan och Timmermansgatan klockan 12–18. Selma Lagerlöfs väg, från Parkgatan och ner till Kungsgatan, spärras av klockan 15–18. Vid samma tid stängs även Kungsgatan mellan Södra Långgatan och Slottsgatan.

– Gatan öppnar så fort tåget har passerat. Vi satte 18 för att vara på den säkra sidan, men det kan bli tidigare, säger Britt-Marie Persson.

Så här påverkas trafiken:View Landskronakarnevalen 2012 in a larger map

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Landskrona
Relaterat
Allt om årets Karneval

Allt om årets Karneval

De fixar elen till karnevalen

De fixar elen till karnevalen

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post