Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Offentlig toalett = handikappanpassad

LANDSKRONA
Toppdelad

Alla offentliga toaletter är numera handikappanpassade. Det påpekar chefen för fritids- och kulturförvaltningen, Göran Nyström, med anledning av måndagens artikel om Kristianstadsbon Göte Noréns bekymmer att hitta en sådan när han besökte Thulinträffen på Citadellet häromveckan.

Offentlig toalett = handikappanpassad
I fredags var Göte Norén på Classic Car-utställning i Båstad och där hade han inga problem med tillgång till anpassad toalett. "Nä, här är hur bra som helst, vi är vid hamnen och här är finfina toaletter som vi får använda", säger han.BILD: Anders Clark
...

– Hade det funnits en offentlig toalett som inte uppfyllde kraven på handikappanpassning, hade vi stängt den, säger Göran Nyström.

Fritids- och kulturförvaltningen ansvarar för Landskrona stads sex offentliga toaletter. Den som är belägen på Citadellsområdet är Statens fastighetsverks ansvar.

Annons:

Thorsten Karlén som är tillförordnad turistchef i Landskrona ser allvarligt på det Göte Norén upplevde.

– Vi är alla ambassadörer för vår stad och hur besökare bemöts är en del av det som bygger varumärket Landskrona.

– Det är viktigt att vi kan svara på sådana här frågor, det har med service att göra, säger han.

Av de sex offentliga toaletter som finns i staden är fem utmärkta på besökskartan. Men att den sjätte, den som kallas Citadellbadet och finns vid sidan om nya vattentornet, inte finns med på kartan känner Thorsten Karlén inte till.

– Aj då, ja det är en miss från vår sida. Vi levererar underlaget för kartan till företaget som producerar den. Man kan naturligtvis aldrig försäkra sig helt, men vi måste se till att förebygga sådana här misstag i framtiden, säger han.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Landskrona
Relaterat
Var finns närmaste offentliga toa?

Var finns närmaste offentliga toa?

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post