Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Laddat för festligheter vid Odensjön

RÖSTÅNGA
Toppdelad

Nu laddar entusiasterna i Röstångas turist- och hembygdsförening – och alla dess samarbetspartners – för show i dagarna tre. Det handlar förstås om Kultur i Natur och Odensjökonserterna. Härlig musik och bra underhållning i sagolik och trolsk miljö, signerad bland andra Sanna Nielsen och Kalle Moraeus.

Hjördis Nilsson och Lars-Eric Carlsson...
Flotten måste ses över varje...
Tomas Nilsson har under många år fått...
Marschaller i mängd packas upp.

I år är det dessutom ett alldeles speciellt år. För det är tjugonde året på rad som man bjuder in artister med stjärnstatus, som mer än gärna intar scenen, som består av en väl tilltagen flotte mitt ute på sjön.

Akustiken är makalös. Naturen runtomkring likaså. Tur med vädret brukar man också ha. Inte en enda gång hittills har man behövt ställa in konserterna! Lite regn hindrar inte, däremot skulle ett rejält åskoväder eller en storm äventyra evenemanget.

Annons:

– Och i år har vi slopat kyrkorna, säger turist- och hembygdsföreningens ordförande Hjördis Nilsson, som varit med och hållit i trådarna samtliga år.

Att slopa kyrkorna betyder i detta sammanhang att man valt bort att ha ett par kyrkor i trakten som nödlösning ifall vädret skulle ställa till det.

– Så vi håller tummarna nu, säger hon.

Året till ära har de ungefär 140 engagerade fått varsin speciellt framtagen vit jubileumströja, som får ersätta de annars ljusblå tröjorna med Kultur i Natur tryckt på bröstet. Ett särskilt mångsidigt programhäfte har också producerats, med bildkavalkad från tidigare konserter.

Drygt 2700 personer, fördelade på tre kvällar, kommer att välkomnas redan på parkeringen av Skromberga blåsorkester. Och de kommer att se och höra årets konserter. De kommer att sitta på filtar, dynor, hopfällbara stolar, uppradade längs kanterna av sjön. Från ena sidan ska flera hundra marschaller lysa och glittra i sjön, som ofta ligger spegelblank.

Biljetterna släpptes som vanligt redan i början av sommaren. Precis som vanligt, det också, så tog de raskt slut. Men de som var snabba och hann fixa entrébiljett, lär få en fin upplevelse.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Landskrona
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post