Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Politiker står bakom beslut om hemlös

LANDSKRONA
Toppdelad
Individ- och familjenämndens ordförande har fullt förtroende för sina tjänstemän medan oppositionen vill att ordföranden tar dem i örat får hur de behandlat frågan om Annika Sigurdson, som fortfarande bor i sin bil.
Politiker står bakom beslut om hemlös
Annika Sigurdson sover fortfarande i sin bil, som hon natten till torsdagen flyttade till en annan plats inom kommungränsen.BILD: Fredrik Johansson HD/NST
...

Ärendet om Annika Sigurdson behandlades på nämndens senaste möte under torsdagen. Nämndens ordförande Jan Allan Beer (FP) ser dock inga skäl för att han som folkvald ska försöka ändra på tjänstemännens beslut, som han menar följer lagen.

– Jag tror till och med att man gjort mer än detta när man försökt hjälpa till, säger han.

Annons:

Jan Allan Beer säger att Annika Sigurdson blivit erbjuden, men tackat nej, till både boende i en resurslägenhet samt ett akutboende. I den dokumentation kring ärendet som Landskrona Posten tagit del av nämns dock inte alls ordet resursboende. Det står däremot att utredaren 20 augusti informerat om akutbo "vilket Annika avböjer då hon inte vill dela rum med en missbrukande person", vilket tidningen tidigare berättat om.

Annika Sigurdson säger till tidningen att hon på telefon 18 augusti blivit erbjuden en delad jourlägenhet där hon skulle kunna bo med barnen. "Ut[redaren] informerar om jourlägenhet som delas med annan familj", står det i socialtjänstens aktanteckning för detta datum.

Men Annika Sigurdson säger att det vid nästa kontakt, 20 augusti, visade sig att barnen inte kunde bo där. Då tackade hon nej.

Nämndens andra vice ordförande Jonas Esbjörnsson (S) kan inte svara på om han anser att tjänstemännen följt lagen i detta fall men tycker att Jan Allan Beer borde ha agerat annorlunda.

– Som ordförande ska man ha pondus att säga ifrån att det inte är alright att det förekommer att man sover i sin bil i Landskrona, säger Jonas Esbjörnsson.

Han har tagit upp ärendet i individ- och familjenämndens arbetsutskott och säger att han kommer att "följa det noga".

En privatperson har anmält Landskrona kommun till Socialstyrelsen. Inom två veckor ska Socialstyrelsen besluta om de tänker gå vidare med ärendet eller inte, uppger sektionschef Joonas Terje.

Annika Sigurdson sover fortfarande i sin bil, som hon natten till torsdagen flyttade till en annan plats inom kommungränsen.

– Jag försöker flytta runt lite, jag vill inte vara på samma ställe hela tiden, säger hon.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Landskrona
Relaterat
Trivsel och tacksamhet ger henne hopp

Trivsel och tacksamhet ger henne hopp

Hemlösa Annika tackar för all hjälp- men måste avböja

Hemlösa Annika tackar för all hjälp- men måste avböja

Svårt för skuldsatt att få lägenhet

Svårt för skuldsatt att få lägenhet

Oppositionen kritisk mot Landskronahem

Tvingas bo i bilen – trots fast jobb

Tvingas bo i bilen – trots fast jobb

Bilboende väcker starka reaktioner

Bilen är hennes hem

Bilen är hennes hem

Nu har hon äntligen en egen lägenhet

Nu har hon äntligen en egen lägenhet

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post