Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Även killar på gång i hästsadeln

VIARP
Toppdelad
Viarps kör- och ridklubb är en pigg 40-åring med 350 elever och aktiv tävlingsverksamhet. Så sakta börjar även unga killar och grånade gentlemän våga sig upp i sadeln.
I pappa Axels fotspår. Sjuårige...
Sebastian Schön Lindberg tillhör...
"Man märker att intresset ökar efter...

Ridskolechefen Susanne Johannesson, som fått sin utbildning vid Strömsholm och i Flyinge, började själv som elev i 40-årsjubilerande Viarps KRK när hon fyllt åtta. I dag har hon varit anställd i föreningen i 24 år.

– Vi har vuxit till en hyggligt stor klubb med sju anställda, 26 hästar och 600 medlemmar, varav 350 som själva rider, berättar hon.

Annons:

Och hästintresserade tjejer från både Landskrona och Helsingborg hittar ut till anläggningen mellan Vallåkra och Härslöv. Ja, plus en och annan kille.

– Det är svårt att locka pojkar, framför allt i tonåren, men det har faktiskt blivit lite bättre. Man märker det efter ett OS, speciellt om det varit svenska framgångar, fortsätter Susanne Johannesson.

Sjuårige Sebastian Schön Lindberg tillhör påläggskalvarna, om uttrycket tillåts i hästbranschen. Han har ridit en termin och sitter stadigt i sadeln.

– Jag är här en gång i veckan och det är jätteroligt, säger han.

Pappa Axel Schön och storasyster Rebecca rider också, så det finns traditioner i familjen.

– Men Rebecka och jag håller till i Helsingborg. Sebastian började i Viarp för att han har en kompis här i samma grupp. Det kvittar, jag kör honom gärna hit ut bara han tycker det är roligt och vill fortsätta, säger pappa.

Klubben firade sina 40 år med lördagsbaluns i uppdukat ridhus, och nästa söndag bjuder man in allmänheten till öppet hus.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Landskrona
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post