Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Supporteruppror mot konstgräs på IP

LANDSKRONA
Toppdelad
Sällan eller aldrig har fotbollssupportrarna i Landskrona varit så samstämmiga. Förslaget att lägga konstgräs på Landskrona Idrottsplatsen sågas intensivare än en granodling inför julen.
Landskrona BoIS supportrar, här...
Ulf Backman, ordförande i Black...

När det visade sig att den arbetsgrupp som tillsatts av kommunfullmäktige och som bestod av representanter från Landskrona BoIS, fritids- och kulturförvaltningen och stadsledningskontoret, föreslog konstgräs på IP blev det ramaskri. Det rasades i kommentarfältet på Landskrona Postens artikel när beslutet blev offentligt. Likaså steg motståndet till orkannivå på Svenska Fans BoIS-sida.

Det hela utmynnade snabbt i att det bildades en Facebooksida "Stoppa konstgräs på Landskrona IP". I dag har den nästan 1 100 gillande och debatten rasar.

Annons:

Dessutom har det kommit ett försvarligt antal mejl från BoIS-supportrar till tidningen.

Ulf Backman är ordförande i Landskrona BoIS officiella supporterklubb Black & White men vill inte göra ett officiellt uttalande för den klubben innan man talat sig samman.

– Min uppfattning är dock att de flesta är totala motståndare till att det läggs konstgräs på IP. Fotboll ska spelas på naturgräs det är en självklarhet för de flesta, säger Ulf Backman.

– Jag vet inte om det spelas bättre fotboll på naturgräs än konstgräs egentligen men det är känslan, feelingen helt enkelt. Man är vand sedan barnsben att spela på gräs. Det är lukten, dofterna, ja allt det härliga kring en fotbollsmatch på en gräsplan, säger Ulf Backman.

Många supporterkommentarer har handlat om att beslutet tagits av ekonomiska skäl. Att Landskrona kommun tror att man ska spara pengar genom att lägga konstgräs.

– Jag har en känsla av att man lurar sig själv om man tror att konstgräset är billigare i längden. Ingen konstgräsmatta varar i tio år, säger Ulf Backman.

– Det känns som lite glädjekalkyler. Sedan är förstås problemet att vi har en gräsmatta i dag som inte håller måttet på våren. Det kärvs en omläggning och planvärme är ju helt nödvändigt, säger han.

Stefan Johansson på stadsledningskontoret i Landskrona bekräftar att frågan om Landskrona Idrottsplats gräsmatta och vissa ombyggnader ska upp i kommunfullmäktige i höst.

– Kommunstyrelsen ska behandla ärendet i oktober och vi räknar med att frågan avgörs i de kompletterande budgetförhandlingarna i november. Sedan återstår det att se vad politikerna bestämmer, säger han.

– Både natur- och konstgräs finns på förslag och även om utredningsgruppen förslaget konstgräs kan det politiska beslutet bli naturgräs, säger han.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Landskrona
Relaterat
BoIS fick välja underlaget själv

BoIS fick välja underlaget själv

Allt pekar mot naturgräs

Allt pekar mot naturgräs

Pris och säkerhet avgjorde till konstgräsets fördel

Pris och säkerhet avgjorde till konstgräsets fördel

Konstgräsplanen ingen kommunal gåva

Konstgräsplanen ingen kommunal gåva

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post