Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Lindrigt straff för knivdåd efter spritgräl

ÖRKELLJUNGA
Toppdelad
Offret fick sin egen jaktkniv i magen efter ett gräl om uppdrucken vodka. Tingsrätten anser inte det var ett medvetet hugg och dömer en 39-årig Laholmsbo för vållande till kroppsskada.

Knivdådet inträffade vid 18-tiden den 27 november i fjor i en lägenhet på Sonnarpsvägen i Örkelljunga. Dit larmades polis och ambulans om att en 32-årig man blivit knivhuggen i magen.

Offret var på besök i lägenheten. Då fanns redan en 39-årig man från Laholmstrakten där. Det dracks vodka och 32-åringen blev bjuden på några snapsar.

Annons:

Efter ett tag lämnade 39-åringen lägenheten tillsammans med lägenhetsinnehavaren. 32-åringen samt vodkaflaskan blev dock kvar. När de två återvände var flaskan tömd. Och det var i det läget bråk uppstod.

Vad som egentligen hände när kniven hamnade i offrets mage råder det delade meningar om. 32-åringen säger att det blev obehaglig stämning och att han kände hur det blev varmt på magen. Han fick sedan se 39-åringen dra ut kniven ur hans mage och försvinna.

Enligt 39-åringen som åtalats för mordförsök var det aldrig meningen att 32-åringen skulle bli knivhuggen. Under grälet om den uppdruckna spriten uppfattade han att offret försökte beväpna sig med kniven som låg på soffbordet. För att försöka undvika att bli skadad tog han tag i den i stället. Och i det efterföljande tumultet med knuffar så hamnade kniven i 32-åringens mage.

Tingsrätten konstaterar att det saknas vittnen till själva händelsen. Lägenhetsinnehavaren var i köket och hörde bara upprörda röster. Man anser också att den misstänktes version är något mer trovärdig än offrets. Till det kommer att rättsläkaren inte har kunnat säga om offret utsatts för något medvetet hugg eller inte, samt att det var 32-åringen själv som tagit med kniven till lägenheten.

Man tar därför fasta på 39-åringens berättelse och rubricerar dådet som vållande till kroppsskada. Påföljden blir lindrig– villkorlig dom. Normalt kombineras det med böter men eftersom 39-åringen suttit häktad i två och en halv månad slipper han det.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Örkelljunga
Relaterat

Vodkatörst ledde till knivdåd

Annons:
Annons:
Fler artiklar från Örkelljunga
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post