Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Misstänkt mordbrand i snickerifabrik

Örkelljunga
Toppdelad

En brandman skadades lindrigt vid en eldsvåda i ett snickeri på Hammarsmedsgatan på lördagsmorgonen.

1 2

Brandkåren fick larmet strax innan klockan fem och tre brandstationer deltog i släckningsarbetet. Brandmannen arbetade som rökdykare och uppgavs vara helt utmattad efter insatsen. Det var därför han togs in till lasarettet för observation. Enligt uppgift från räddningstjänsten i Örkelljunga ska det vara lackeringsverkstaden som stod i lågor. När insatsen från brandkåren inleddes brann det på flera olika ställen i lokalen.

– Vi ser inte att det finns någon naturlig förklaring till branden. Därför kommer verkstaden vara avspärrad tills våra tekniker kommer på måndag. Det har ju varit ett antal bränder i närområdet som också kan misstänkas vara anlagda, säger inre befäl Thorsten Persson vid Helsingborgspolisen.

Annons:

Brandkårerna lyckades släcka elden och vid åttatiden på morgonen kunde insatsen avvecklas. Restvärderare skulle påbörja sitt arbete under lördagsförmiddagen. Men på lördagseftermiddagen var det dags för ännu en uttryckning till samma plats då det börjat brinna i en av takbjälkarna. Den elden kunde också snabbt släckas efter ett tag.

Tidigare i sommar har två bränder inträffat i trakterna av Skånes Fagerhult. Den 14 juli brann en gård i Bärnalt ned och två dagar sedan brann en sommargård i Sandhult ner till grunden. Även trakterna kring Perstorp har skakats av flera mordbränder senaste åren.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post