Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Isterband, fläsk och extrafet kålpudding

Isterband, fläsk och extrafet kålpudding
Kenny Lindquist.

Det har varit en lugn vecka på Eneborg med endast ett fåtal tjuv- och polisjakter.

Desto mer drama är att jag börjat banta med två bantningsmetoder parallellt. Nämligen GI och WI. GI är en förkortning av glykemiskt index och WI står rätt och slätt för whisky.

Annons:

GI innebär att jag får äta fett, men inte potatis och pasta. Det passar mig bra. Så jag lever numera på en diet av isterband, fläsk med löksås, extrafet kålpudding och fläskkotletter.

Nu säger vän av ordning att sådan fettmängd inte är bra för hjärtat. Jag instämmer. Men, med hjälp av WI-metoden spränger jag fettmolekylerna i småbitar. Det har jag lärt mig av min norska favoritdam Hilde i Ålesund.

Som virilt sexobjekt i unga år vägde jag knappt 60 kilo. Sen började kroppen anta ett spolformigt utseende. Men vaddå? Jag har trivts och kvinnorna har älskat mig och aldrig klagat. Bantning har inte funnits i min tankevärld.

Nyårsaftnar avnjuter Kärestan och jag romantiska supéer i sekelskiftesvåningen. Och då stassar vi upp oss.

Året fick ett dystert slut då det visade sig att smokingbyxorna hade krympt med tio centimeter i midjan. Den kvällen tillbringade jag med öppen gylf under maggördeln.

Chocken gjorde att jag tappade fem kilo.

Potatis har jag inte saknat. Men jag längtar infernaliskt efter päregröd. Därför har jag utan Kärestans vetskap planerat en päregrödsafton i lönndom. Den ska infalla i april då hon börjar sin sommarvistelse i Hullaryd.

Anrättningen ska gå enligt följande: Jag mixar extrasaltat smör med vispgrädde som hälles ner i gröden. Men ska de' inte va' nåt kött då?

Självfallet!

Jag skär upp tre centimeter tjocka skivor av Börjes eminenta isterband som jag lägger på en bädd av bacon. Därefter häller jag rikligt med vispgrädde över anrättningen innan den placeras i ugn. Som kronan på verket formar jag, med hjälp av fyra gräddostskivor, gamle kung Gustav V:s monogram för att kröna delikatessen. Måltider ska ha klass!

Härligheten har jag döpt till Saucission Royal à la Enebourgionne.

Ja, som ni märker spiller mitt monarkistiska intresse över även i matlagningen.

För att få extra krydda på inramningen köpte jag nyligen, utan hustruns vetskap, en tavla föreställande V-Gurra i högtidsdräkt.

Tavlan blev billig. Ingen annan ville ha den.

Annons:
Annons:
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post