Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Trädgårdsrundan växer ut på nätet

Hemma
Toppdelad
På fredag inleds den elfte Trädgårdsrundan i Nordvästskåne. Bland nyheterna finns en ambitiös satsning med egen hemsida och fototävling.
På fredag inleds den elfte...
Eva Hansson är projektledare för...

Nytt för i år är att man kan följa Trädgårdsrundan både på en hemsida och facebook.

– Jag har börjat bygga den nya hemsida där det är tänkt att medlemmarna ska hjälpa till att marknadsföra varandra. Fototävlingen för deltagarna som hade premiär i fjol har fått höjd status. Tanken är att de ska ladda upp bilder från sina trädgårdar, förklarar Eva Hansson, projektledare för Skåne Nordväst Din Trädgård.

Annons:

En jury, med bland andra trädgårdsfotografen Annika Christensson och förra årets vinnare Maria Berg, utser sedan en segrare som får ett presentkort på 5 000 kronor.

Med hjälp av en karta som man kan hämta på turistbyråerna eller hos de medverkande i Trädgårdsrundan, kan besökarna lägga upp sin rutt.

– Per Grönberg i Klippan kom inte med på den första kartan, men han är med på den i HD:s sommarbilaga och på den som kan laddas ned från vår hemsida, förklarar Eva Hansson.

Syftet med Trädgårdsrundan är att besökarna ska uppleva vackra och ibland annorlunda trädgårdar och att de ska få idéer och intryck till den egna täppan. Flera av deltagarna i Trädgårdsrundan har även öppet under andra tider i sommar.

– De som kombinerar med kaffeservering, utställning och liknande har ofta fasta öppettider, andra kan öppna efter överenskommelse, berättar Eva Hansson.

Trädgårdsrundan har funnits sedan 2002 och hade tidigare ekonomiskt stöd av regionen fram till 2010. Från och med i år är Trädgårdsrundan en del av ett Leaderprojektet "Skåne nordväst Din Trädgård"som bildades av föreningen Trädgård & Kultur år 2012. Projektets syfte är att samla, utveckla och nyskapa trädgårdsregionen Skåne Nordväst. Men också att stimulera trädgårdsturismen, trädgårdskulturen och trädgårdsnäringen. Projektet sträcker sig fram till slutet av 2014.

Eva Hansson berättar att rundan kommer att utvecklas till nästa år. En arbetsgrupp med projektledarna samt deltagarna ska utvärdera och bollar idéer.

– Allt för att utveckla i rätt riktning, säger Eva Hansson.

Leaderprojekt

Leader är ett Landsbyggsutvecklingsprojekt där representanter för ideell, offentlig och privat sektor samlas för att tillsammans arbeta med landsbygdsutveckling. Arbetet bygger på en gemensam strategi för bygdens utveckling och lokala förutsättningar och lokala initiativ tas tillvara. Projekten får bidrag från Jordbruksverket och EU.

Trädgårdsrundan i NV-Skåne

Trädgårdsrundan i Nordvästra Skåne är öppen för besök från fredagen 1 till söndagen 3 juni mellan klockan 10 och 17.

I år medverkar 71 trädgårdsodlare och 25 av dessa är nya medlemmar i rundan.

En uppdaterad karta kan skrivas ut från hemsidan: http://www.tradgardsrundan.org

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Hemma
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post