Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Recept på Bajadera

Bajadera

Små skurna kakor från Bosnien

10 msk vatten

250 gr socker

200 gr hackade valnötter

200 gr malda Mariekex

200 gr margarin

100 gr mörk choklad

Glasyr:

100 gr mörk choklad

30 gr margarin

1 msk olja

1. Koka samman vatten och socker i en kastrull. Ta blandningen från plattan och tillsätt valnötter och de malda kexen. Låt svalna. Smält margarinet och rör ner det i kexblandningen. Häll över hälften av smeten i en skål och blanda med 100 gram smält mörk choklad.

2. Bred ut den mörka smeten i en form eller på plastfilm. Bred sedan den ljusa smeten över den märka. Kakan ska vara tre centimeter hög.

3. Smält chokladen till glasyren och blanda ner olja och margarin. Bred ut glasyren tunt över kakan och förvara i kylskåp. Skär upp kakan i små rektanglar när den kallnat.

Annons:
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Mat & Dryck
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post