Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Sparrissallad med ramslök och rabarber

Sparrissallad med ramslök och rabarber
BILD: Leif R Jansson / SCANPIX

4 portioner, 20 minuter

"Jag älskar när våren kommer med alla primörer efter den långa mörka vintern. Det här är en riktigt härlig vårsallad som passar bra att ta med på picknick."

Annons:

10 cm rabarber

1/2 citron, rivet skal

flingsalt

1 tsk socker

300 g vit sparris

300 g grön sparris

50 g riven lagrad ost, t ex Svecia eller Prästost

1/2 rödlök, finhackad

1 näve grovskuren ramslök (alt lite purjolök och vitlök)

nymalen peppar

Skiva rabarbern så tunt du kan. Strö över citronskal, flingsalt och socker. Låt marinera i 5 minuter.

Skala den vita sparrisen och eventuellt nederdelen på den gröna. Skär av bottendelen. Koka den vita sparrisen i vatten med lite socker och salt i 2 minuter, och den gröna i lättsaltat vatten i 1 min. Spola i kallt vatten och skär i mindre bitar.

Blanda rabarbern med sparris, ost, rödlök och ramslök. Dra några varv med pepparkvarnen över. Lägg i en bunke eller skål med lock och ta med.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Mat & Dryck
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post